Alla inlägg under oktober 2012

Av Jess - 25 oktober 2012 09:50

Finns det ett starkt samband vitamin D och förekomsten av autism? Ja, antagligen, det verkar starkare samband än man från början kunde tro! Så länge du inte tillför D-vitamin måste du ordna fram det själv och har du mörkt skinn kan du behöva vistas upp till 50 gånger mer i solen för att få samma exponering som en ljushyad person.
 
Svenskesjukan kallade en del somalier tidigare autism då fenomenet var ganska okänt i somalia men väldigt vanligt i Sverige.
I Nigeria och Uganda bor nog de människor som har mörkast hy, eller vad tror vi? (Där bor det som våra mormödrar brukade kalla negrer) Hursomhelst Dr. Gillberg noterade redan 1995 i Göteborg att mödrar som var födda i Uganda med 15% prevalens fick barn med autism dvs 200 gånger mer än det normala utfallet. Det mörka skinnet hindrar som bekant solens strålar ganska bra men då verkar man inte misstänkt D-vitaminbrist. Men vad kan det i rimlighetens namn annars vara. Guds vidunderliga svartsinne?
1996 studerade Dr. Gillberg 55 barn med autism under 13 års ålder, av dessa hade 27% minst en förälder som var född utanför Sverige, Sannolikt? I the Lancet kan man också spåra att invandrarkvinnor där sedan länge förefaller haft lägre D-vitaminnivåer än övrig befolkning, främst aseatiska kvinnor verkar ha studerats.
D-vitamincouncil Har varit igång ett tag nu och uppmärksammar den Svenska debatten. Men det är ju inte bara i Sverige till exempel Somalier hög frekvens med autistiska barn. Här en längre förklaring från :Vitamin D council (som öppnas i world)
För den som vill se sambanden än tydligare och vill ha mer vetenskapliga referenser Men även på andra ställen i världen börjar Somaliska kvinnor föda anmärkningsvärt många barn med autism, det är inte bara i Sverige

A mysterious connection: autism and Minneapolis’ Somali children. Vilket kan leda fram till tankarna att det är betydligt fler faktorer än 1 inblandade i det hela, även om just den potentiella bristen på vitamin D torde vara lättast att åtgärda. Tills dess att vi vet bättre så skall vi självfallet se till att alla havande har ok nivåer av vitamin-D.

Mats Humble berättar i läkartidningen om D-vitaminbrist. Mats Humble med Susanne Bejerot debatterar DN. Djurfösök påvisar också signifikanta skillnader i utveckling av hjärnan vid låga halter av vitamin D under graviditeten. I denna studien belyses hur tillväxtfaktorn GDNF har sjunkit som en direkt följd av de låga nivåerna D3, dock har inte de andra tillväxtfaktorerna BDNF och NT-3,4 påverkats vilket nog verkar vara ett undantag, annars är det ganska vanligt att just BDNF nivåerna är avvikande från det normala vid autism.

Andra studier av autisters hjärnor påvisar omfattande inflammationstillstånd i Neuroglia vilket lett till höga nivåer av cytokiner. Vitamin D är en neurosteroid, och som vi kan se i bildspelet är det just neurosteroider som omformar hjärnan till ett kön och en läggning, vilket kan ses hos bögar flator transexuella men även hos den exotiska gruppen av heterosexuella individer, dock verkar inte vitamin D påverka just denna biten utan snarare en central utvecklingsfåra kanske genom immunoreaktivitet.
Övrigt
Att vitmin D3 visats styra CD14 i premonocytiska celllinjer (styvmorsa till mördarcellerna) kan vara intressant då CD14 i sin tur påverkar vissa cytokiner. D3 stimulerar fagocytismen men trycker tillbaka HLA-DR och DC13 antingens uttryck i mänskliga fagocyter, vad ska då frånvaron av vitamin D3 kunna skapa? Regulation of NRAMP1 gene expression by 1,25-dihydroxy D. Men det finns fler faktorer än bara Vitamin D, några som tittat närmare på det hela noterar samband mellan andra faktorer vid tex, Schizofreni Autism med mera, orkar du läsa?
 
Detta fann jag på denna blogg: http://adhd-npf.com/vitamin-d-brist-och-autism/

Av Jess - 25 oktober 2012 06:56

Nu på morgonen har jag varit extrakoll åt äldsta dottern som ska jobba. Jag har ju druckit enbart snabbkaffe hemma en längre tid, igår tog maken med sig näst äldstas bryggare då hon inte använder den nu när hon bor hos honom. Så jag bryggde igenom den med ättika ( ättika är bra till ALLT) och förberedde den sen så det bara var att slå igång den när jag klev upp, ojojoj va gott det luktade, hade glömt hur gott nytt kaffe luktar. Tittade på silent hill igår (maken var trött och la sig tidigt) insåg att jag hade redan sett den och att den var lika dålig denna gång. Iannt får vi se vad det blir för film på jobbet. Har gjort varm choklad till Lilltrollet och hon skulle ha 2 knäckemackor med skinka på till, är glad att jag får i henne nåt. Själv har jag druckit en drickyoghurt och givetvis kaffe. Djuren är utfodrade, lådorna mockade och jag har bäddat rent i min säng. Ska ta vovven på en tur när jag skickat iväg Lilltrollet, blir väl en sväng till mor och far på kaffe, sen ska jag torka dom sista skåpen i näst äldst lägenhet sen är den klar. På eftermiddan blir det storhandling och fusk middag. Barnen fick bestämma vad och det blir subway för jag vette katten om jag hinner göra middag efter handlingen och hinna med att vila innan jobbet , så därför blir det snabbmat. Måste få fuska ibland. Nej göra ett ryck och försöka komma ihåg Lilltrollets matlåda. Ha en bra dag alla där ute, glöm inte att klä er varmt för nu e det minus ute.

Av Jess - 24 oktober 2012 20:25

Mina akvarium. Det stora e klart, det lilla ska få lite växter inom kort.

Av Jess - 24 oktober 2012 18:43

Jag har helt fel dag i huvudet, det beror på att jag jobbade natten som var trots att det inte var mitt pass, men men sånt är livet. Gissa om jag blev fundersam när jag fick se min lön, hur f-n kan jag ha samma tom 200kr mindre nu när jag jobbar heltid än när jag jobbade 88%? Antingen har bruden på löne supit eller så vette katten va dom gjort. Har dock tagit tag i detta direkt iaf. För jag tänker INTE jobba heltid om jag inte får ut mer liksom, va e då vitsen med att jobba så mycke? Denna dag har i övrigt bestått av en skogsprommis och en massa tvättandes. Maken kommer och sover här inatt så vi ska titta på film ikväll. Mysigt mysigt. I morgon ska jag göra sista rycket i näst äldstas lägenhet sen är den klar, på eftermiddan ska det handlas och sen så börjar min jobbperiod, 8 nätter på 9 dygn. Nä nu kaffe och sen projekt få Lilltrollet i duschen. Hoppas alla som läser haft en kanondag idag.

Av Jess - 24 oktober 2012 02:03

Nu inatt kommer saknaden som ett slag. Faster älskade ängel. Saknar dig så det gör ont. Vet att där du nu är finns inte smärtan du bar inom dig. Älskar dig och saknar dig.

Denna låt är du och jag minns alla underbar ögonblick och allt bus.


http://www.youtube.com/watch?v=ozKsQnRHb-c



Spend all your time waiting
For that second chance,
For a break that would make it okay.

There's always some reason
To feel not good enough,
And it's hard, at the end of the day.

I need some distraction,
Oh, beautiful release.
Memories seep from my veins.

Let me be empty,
Oh, and weightless,
And maybe I'll find some peace tonight.

[Chorus]
In the arms of the angel,
Fly away from here,
From this dark, cold hotel room,
And the endlessness that you fear.
You are pulled from the wreckage,
Of your silent reverie.
You're in the arms of the angel,
May you find some comfort here.

So tired of the straight line,
And everywhere you turn,
There's vultures and thieves at your back.

The storm keeps on twisting.
Keep on building the lies
That you make up for all that you lack.

It don't make no difference,
Escape one last time.
It's easier to believe in this sweet madness,
Oh, this glorious sadness,
That brings me to my knees.

[Chorus]

You're in the arms of the angel,
May you find some comfort here

Av Jess - 24 oktober 2012 00:24

Ja då är jag på jobbet då. Idag har jag flyttat över en del fiskar till det stora akvariumet och det blev kanon, ska ta ett kort sen och lägga in. Har även dammsugit,torkat golv och tvättat en del, är ju sånt som måste göras. Sen var jag och maken på samtal på Lilltrollets skola, det är ju så att dom får ju betyg redan från sexan numer. Som vi redan visste så har hon varning i idrott,slöjd och musik. Idrotten ska vi ta bort och hon får sk anpassad studiegång. Det är även så att barnen som går i sexan får ha språk, alltså ett språk till förutom svenska och engelska, förvisso är det bara prova på inför valet till högstadiet. Förövrigt har hon tydligen även på skolan en neråt period nu vilket vi även ser hemma. Lilltrollet fick idag åka till affären och handla lite åt mig, gissa om hon blev glad*S*  Längtar till på torsdag för då är det lön och jag kan åka och fylla upp frysen och kylen, börjar bli lite tomt nu. Måste komma ihåg hårfärg för min röda färg börjar bli lite matt nu. Fast jag skulle vilja gå till en frissa och färga för jag vill ha dipps och luggen i annan färg, men det får bli nångång i framtiden. Så jag får nöja mig med hemfärgning så länge. Nej nu göra lite nytta. Natt natt till er där ute.

Av Jess - 23 oktober 2012 06:54

Blev inget bloggat igår för jag hade inte ork. Igår så var jag på avslutningsmöte med teamet och hade vår sakkunnige från frösunda med. Det som är skönt nu är att teamet åxå ser det jag försökt under så många år få myndigheterna mm att se. Och dom liksom många andra i början trodde att jag måtte vara knäpp, allt är som det ska mm, men när dom varit hos oss ett tag såg dom alla sakerna vilket är en lättnad. Så nu ska det bli ett sip möte där alla instanser SKA vara med och så ska alla ta SITT ansvar så att vi slipper bli runt bollade igen. Sen så har jag gjort nåt jag sällan gör när jag är ensam, jag har nämligen tittat på film, hela 2 stycken. Tack vare min älskade make så har jag skaffat netflix, jisses så mycke bra att se och BILLIGT. Nu har jag massor att titta på när jag jobbar!!!Hmm det där lät lite fel men jag har en del dötid på jobbet så då är det bra. Sen var jag på prommis med Nanna , en liten en men det blev en prommis iaf. Lilltrollet var trött och vädret gör ju det inte bättre. Lilltrollet äter väldigt dåligt i skolan och igår fick hon ett smärre frispel när hon kom hem, matis hade inte hennes ris klart när hon kom till matsalen och efter att fått vänta i 15 min gick hon därifrån utan mat. Så nu provar vi med matlåda igen så får vi se. Jag tycker att dom senaste5 dagarna varit ganska bra trots att vi startat om från noll, Nanna kliver upp (jag får förvisso stå och tjataoch höja rösten) på morron, tar sin medicin, går sin prommis och hon äter numer iaf 2 måltider och ett kvällsmål, även Lilltrollet har jag lycktas få att äta frukost, just nu är det yoghurt och en knäckemacka med skinka på till frukost , men det är mer än vad hon annars äter. I natt som kommer ska jag jobba, blev ett byte från det jag var hemma förra veckan, sen så på torsdag drar min jobb period igån då jobbar jag  tor,fre,lör, sön sen är jag ledig på måndag för att sedan kobba tis,ons,tor och fre. Sen är jag ledig från lördags morgonen den 3 nov till den torsdagen den 8 nov. Jag jobbar alltid såhär alltså 8 nätter på 9 dagar sen ledig osv. Jag tycker att det är lättare att jobba intensivt och sen vara lång ledig, jag jobbar heltid så om jag ska lyckas få lång ledigt så måste man göra ett schema i denna sitl.Fick hämta min mobil som varit inne på lagning, som vanligt hittade dom inte felet eller lyckades återskapa det felet. Puckon! Så skulle det vara så att ni ringer eller messar och inte får svar eller så, då beror det på den jävla mobilen så ni vet. Nej nu lite donande innan jag ska ut med vovven och numer när mor och far e hemma så blir det morronkaffe åxå*S* Så underbart att dom är hemma, dock lite synd om dom som har mig som ränner där och behöver hjälp stup i ett. Ni är änglar mor och far. Ha en bra dag alla

Av Jess - 21 oktober 2012 22:43

Hur är folk funtade igentligen? Att säga att man inte gör si eller så för det är sandlådeaktigt, men att sedan göra det själv, det är dubbelmoral anser jag. Visst jag är inte guds bästa barn, har aldrig påstått eller menat det heller men jag står för vad jag tycker och tänker iaf, vilket en del INTE gör. Sen så har vi dom som säger en sak till en person medans dom till en annan säger nåt helt annat. Hallå dra åt samma håll va, liiiite enklare då. Sen så har vi dom som från en klarblå himmel bara dyker upp och tror att dom ska få bli en del av mitt liv igen, gaaaa fatta, har jag avslutat all kontakt på alla sätt vi haft så vill jag ju inte ha med er att göra. Vad ska jag göra för att ni ska förstå?  Jag må vara tråkig som människa i era ögon men det ni inte förstår är att jag måste planera allt in i den minsta detalj annars brakar helvetet löst. Jag är styrd i mångt och mycket av min familjesituation och kan ni inte godta det så var vänlig säg det så avslutar vi det vi haft så slipper det bli en massa skitsnack. Jag säger som så, jag prioriterar på mitt sätt och det är såhär, familjen först, sen jag, sen djuren ha rjag ork kvar efter det och jobb så kanske jag kan klämma in nån som kommer på besök. Visst låter det tråkigt men detta är MITT val och det är MITT liv. ! ev 2 gånger per år ger jag mig av med maken på nån festival det är mitt sätt att andas och det är MITT val.  Tänk om jag ändå kunde få min stuga i skogen, slippa allt jävla dravel, lugnt och skönt. Inte behöva tänka på om eller vad jag har på mig (iofs skiter jag i vad folk tycker om mina kläder) när jag kliver ut genom dörren. Tänk att mötas av skogens ljud istället för bilar och annat. Ååå ja så vill jag bo, drömma kan man ju iaf. Nej nu kolla till fb och lite annat sen SOVA!

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards