Alla inlägg under mars 2015

Av Jess - 13 mars 2015 11:59

Vårkänslor!

Ja nu har jag verkligen vårkänslor även om jag fryser som en tok. Solen lyser och den värmer faktiskt ganska skönt om det inte blåser. Har varit i skolan och haft dagens enda lektion, svenska, grammatik, vilket kommer göra mig helt vithårig innan jag är klar. Om jag får godkänt på provet nästa fredag ska jag banne mig fira men att göra mig råd att köpa nåt till mig själv! Diddi blev hemma från skolan idag då hon har ont i magen och i halsen, jag hoppas det är snabbt övergående för jag har varken tid eller lust att bli sjuk. Maken och Susann jobbar som vanligt och Nanna sover sött. Har tagit en timeout från FB på obestämd tid, dels för att jag är där alldeles för mycket men även för att jag helt enkelt stör mig på en del saker och har svårt för att bita mig i tungan! Så för att råda bot på det så låter jag bli att logga in, har tagit bort FB från mobilen med och chatten också. Jag har snart inget kvar i mobilen vilket känns väldigt bra, men sms och ringa kommer jag ju ha kvar samt wattsup, just jag har faktiskt wordfeud men spelar knappt alls. Behöver tiden till skolarbete då det börjar bli mycket prov och stora inlämningar nu som kräver att jag lägger ner tiden på det. Bloggen kommer jag att fortsätta skriva i samt kolla mailen ( när jag kommer ihåg vill säga) Så vill man mig något får man antingen ringa,smsa,maila eller helt sonika komma hit! Så nu vet ni det. Denna helg kommer bestå av pluggning då jag har 2 prov nästa vecka, det passar ju bra att plugga denna helg då maken ska jobba så slipper jag ha dåligt samvete för att jag är tråkig. Nej dyka ner en lite sväng i grammatiken innan vovvarna ska få gå ut och leka av sig lite. Ha en underbar dag i det härliga v'dret!

Av Jess - 12 mars 2015 12:05

Idag är jag himla seg, kunde inte somna trots att jag vaknade urtidigt igår. Somnade runt halv fyra och upp 6. Våran micro har gett upp knappt ett år gammal, men man får vad man betalar för heter det ju. Sen så kan jag bara säga att mycket var bättre förr, saker var mer hållbara, visst det kostade också, även om man betalar lite mer idag så håller prylarna inte som förr iaf! Jaja, nu har jag tagit bort den och maken ska köpa en ny när han slutar jobba, inte för att jag saknar den men har barn som använder micron flitigt tyvärr. Har skurat ugnen samt gallren i ugnen, igår tog jag alla undre skåpdörrar i köket och ska ta de övre idag. Har pluggat en del och har svårt att få in något eftersom jag är trött så jag ska bara kolla över engelska glosorna en sväng sen blir det lektion ikväll. Ska dock ta en sväng om med snabeldraken för, ja, det är ju vår och det blir GRUSIGT och det finns inget värre än grusiga golv! Diddis ska jag försöka få att damma sitt rum samt tömma sopor och gå in med tvätten i badrummet, sen blir det operation att få in i duschen. Sen har vi det där eviga om vad man ska ha till middag, tja jag ska göra hemgjord potatismos och steka falukorv till flickorna, maken pulvrar och jag tar lite potatismos och steker två anama bullar jag! När jag kommer hem ikväll runt 22-22:30 måste jag bums i säng för jag börjar tidigt i morgon så jag måste upp klockan fem för att hinna allt innan jag ska iväg. Måste bara komma ihåg att packa väskan innan jag lägger mig annars kommer jag glömma vad jag ska ha med mig. Vovvarna ligger och sover som små grisar efter vår skogsprommis.Nej lite te sen dansa med snabeldraken.

Av Jess - 11 mars 2015 04:45

God morgon!

Ännu en morgon eller vad man ska kalla det som jag vaknar LÅNGT före klockan. Men pollensäsongen har börjat och jag nyser som en galning samt att ögonen kliar. Det är nog dags för att köpa hem lite allergimedicin verkar det som. Seg som få är jag men sova kan jag inte helt enkelt. Hundarna bara glodde på mig när jag klev upp och katterna var snabba att ta min varma plats i sängen. Vad händer idag då? Det blir tvättning,dammsugning,torkning av golv i kombo med att försöka få in alla ordklasserna vilket INTE går så bra, men skam den som ger sig...Ska ta en sväng i spåret för att se hur det ser ut, förhoppningsvis är det tillräckligt bra att börja använda. Vovvarna lär ju bli fina och leriga iaf vilket inte är så kul men men, jag får helt enkelt stänga av hemma så dem får vara i kök och hall tills dom torkat och tappat ur gruset   ,så får man dammsuga igen helt enkelt! Ska försöka få Diddi att damma sitt rum och ev dammsuga, sen är det duschdag också samt försöka få henne att göra läxa. Jag har eftermiddags lektioner idag och efter det ska jag till ica maxi en sväng innan jag ska hem. Måste försöka sätta mig ner och göra nytt schema till Diddi men även göra ett hjälpas åt schema för hemmet, jag hinner helt enkelt inte med allt, Susann är väl den som är minst hemma då hon åker hemmifrån tidigt och kommer hem sent varje vardag men på helgen kan hon nog få in nån del av hemhjälps delen   . Nej nu kaffe och försöka plugga lite ordklasser igen då.

Har du som läser nåt tips på hur jag på ett smidigt sätt kan få in ordklasserna så dela gärna med dig. Fem av tio sitter, de fem som inte sitter är pronomen, adverb, interjektioner, konjunktioner, subjunktioner och prepositioner!

Ha en bra dag!

Av Jess - 10 mars 2015 20:55

Ja jösses denna dag har varit dryg. För det första så var jag helt inställd på att det var vecka 10 så jag stressade in till skolan bara för att inse att det minsann är vecka 11 och då har jag inte alls nå morgon lektioner *suck* Så bara ta bussen hem igen för att åka in ett par timmar senare. Sen har jag varit och tagit bort agrafferna på magen, det hade inte läkt som det borde så nu är jag tejpad och ska ta det lugnt  en vecka till men tänker minsann jogga lite, eller rättare sagt blanda pw med lite löpning och jag ska vara försiktig! Sen har jag sen någon dag fått en konstig sur smak i munnen, det började efter jag gjort som dietisten sa att jag skulle göra, det i sig leder till att jag blir illamående av smaken. Sen har jag tappat lusten totalt att göra mat till mig för när man använder köttsubstitut som tex qour så kan man tydligen inte kyla ner det efteråt och värma på det dagen efter, jag tycker det blir krångligare och krångligare med maten orkar snart inte bry mig känns det som. Jag behöver insperation till maträtter som går att ha i kylen nån dag samt som går att frysa ned i lagoma portioner förn MIG, alltså ca 1 dl. 

Maken hade gjort chili con carne och ris till barnen idag, han själv går på pulver nu och är lagomt söt. Jag gjorde lite anama bitar som jag hade i lite sweetchili,laktofri creme fraiche,oliver och olika bönor i, det blev helt ok men som sagt det är krångligt att bara göra en portion på ca 1 dl. Diddi har snöat in på att äta potatisbullar till lunch i skolan både måndag och idag har hon haft med sig det. Jag frågade om hon ville ha chili con carne och ris med sig i morgon men nepp hon ska ha POTATISBULLAR, tänk va det ska vara svårt att göra olika men samtidigt är det ju charmen med dessa NPFare, just att dom är som dem är.  Nej nu ska jag dricka upp mitt te, ja ni läste rätt te inte kaffe, sen blir det sängen och läsa lite om ordklasser inför morgon då jag har svenska hela eftermiddagen. Vette sjutton hur jag ska få in alla momenten men nåt måste väl gå in hoppas jag. Sov gott alla som ska sova.

Av Jess - 9 mars 2015 19:00

Så har denna dag gått och jag är trött som få men har lite att plugga inför i morgon. Har psykiatri hela förmiddagen och jag älskar det, finns så mycket att lära och man blir aldrig fullärd. Jag brinner för detta ämne och det är oerhört intressant så jag klagar inte när jag pluggar just psykiatr, maken glor på hockey så jag pluggar. Provade att äte en potatisbulle till middag och till det blev det 1 tsk lingonsylt, blev så glad att jag kunde äta det, visst i näringssynpunkt är det inte det bästa men man måste ju få njuta också. Så i matlådan till i morgon blev det faktiskt 1,5 potatisbulle samt att jag ska göra 2 mellis mackor att ta med också eftersom jag går till halv tre och behöver ju äta ofta. 

Fick tillbaka provet i information & kommunikation idag och hade 3 poäng från ett C, jaja jag är nöjd med ett E i slutbetyg så jag är nöjd med provet. Fick även tillbaka realia inlämningen i engelskan och fick E/C  och det är jag nöjd med, har lite svårt med grammatiken men jobbar på så gott jag förmår. Får i morgon förhoppningsvis tillbaka provet i psykiatri men är lite orolig att jag inte får bättre än ett C vilket jag förmodligen får. Vill ha ett A men fick inte till det när jag satt i aulan med alla andra flexare som hade prov men som tur är så kan jag göra en extra uppgift utöver allt annat i kursen som kan höja mitt slutbetyg. Nej nu göra en kopp te och fortsätta plugga psykiatri.

Ha en bra kväll gott folk.

Av Jess - 9 mars 2015 10:08

Så var det måndag igen då. Solen lyser och man får vårkänslor, inte bara jag får utan djuren här hemma får det med och är alldeles prilliga! Maken är tillbaka på jobbet efter att ha varit sjuk några dagar, Susann jobbar på hon med, Diddi är i skolan, Nanna gör det hon brukar göra och jag har pluggat samt städat lite, jag har svårt för höst och vår pga att det släpas ins å mycket grus med vovvarna! Har skola under eftermiddagen och slutar 18, maken får ta matlagningen när jag går sent. I morgon så börjar jag tidigt och slutar runt halv tre, sen vid halv fyra ska jag ta bort agrafferna på magen, det ska bli skönt. Nej nu måste jag titta igenom glosorna en sväng till sedan packa skolväskan med böcker och nåt ätbart, sen rasta vovvarna innan jag åker. Ha en bra dag alla.

Av Jess - 7 mars 2015 18:02

Det kliar i hela kroppen efter träning och ja nu jädrans tänker jag inte låta bli. Har idag gått en pw med inslag av löpning och det gick kanon, ingen känning i såren så på måndag när klamrana är borta så ska jag starta ordentligt dock får styrketräningen vänta lite tror jag, vi får se. Ska bli otroligt skönt att få börja göra det jag gillar och behöver för att må bra.  I morgonhar maken bestämt att vi ska iväg och titta på löparkläder till mig, nackdelen är att jag verkligen inte gillar att gå på affärer men men. Så skola, träna lära mig mer om vegetarisk mat mm står på schema, det är inte så ofta jag känner ( dock blivit mer och mer nu när jag verkligen mår bra) att wow vad kul denna vecka kommer att bli. Ska planera inköpslista i morgon med för nästa vecka har ica maxi bra erbjudanden på sånt jag använder mig mycket av, så det blir till att hamstra en del. Ska även sätta mig och beställa lite protein mm så det finns hemma. Nej om jag ska göra klart mitt skolarbete så jag kan ta en prommis med vovvarna sen innan jag ska bosätta mig i soffan med ETT glas vin och bara njuta!

Ha en trevlig kväll gott folk!

Av Jess - 7 mars 2015 07:06

God morgon!

Så var det lördag och ledigt. Fast jag vaknar naturligvis tidigt iaf trots att jag gick och lade mig efter 1 inatt. Jaja så är det när man kommer upp i åldern eller? Nja det stämmer då inte på maken, han kan sova precis som när vi var ung!!

Provade en enklare pw igår och det kändes kanon så idag blir det att öka takten! Kommer bli underbart att få igång träningen igen. Ska ringa och få en tid så dom kan ta bort agrafferna jag har, är lite tveksam till att det ena såret läkt ordentligt ( titthål är det inte då det är mer än 5 cm långt!) men håller tummarna att det är så pass läkt att jag kan få starta igång på helfart nästa vecka! Sen så kan jag bara le för dietistens råd har gett resultat, 0,6 kg + på vågen! Visst det låter kanske knäppt att bli glad för ett plus men jag vill upp lite till. Vet att det kommer öka då jag ökar på muskelmassan men det kommer ta lite tid. Huvudsaken är att jag inte går ner samt gärna lite mer + på vågen. Så nu till er som tror ni vet allt om mig och min vikt, va sa ni nu då? Förlåt att jag agerar lite barnsligt men jag kunde inte låta bli!

Ser ut att bli en grå och tung dag vad det gäller vädret men va gör det, finns miljoner saker att göra eller låta bli   .

Diddi ska iväg en sväng på stan med sin kontaktis,jag ska försöka få stuktur i skafferiet. Nanna och Susann har jag ingen aning om vad de ska göra, förmodligen det vanliga...... alltså ingenting   Sen så har Diddi bestämt att vi ska se sagan om ringen, hon har fått för sig att se filmerna i fel ordning,( allt är relativt) alltså hon har sett de tre hobit fimerna först och vill nu se resten. Vi har försökt få henne att göra tvärtom men se det gick inte, har hon bestämt sig för en sak så är det så! Maken ska göra hemgjord pizza och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, gjorde en bön och linsgryta eller vad man nu kan kalla det igår och det kommer räcka till fyra måltider till så vem vet. Nej nu ska jag ta med vovvarna på en sväng innan himlen öppnar sig så jag slipper gå ut i regn!

 

Ha en bra lördag gott flk!

 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards