Alla inlägg under mars 2015

Av Jess - 23 mars 2015 06:30

Ja så såg jag fömodligen ut igår när jag var på zumba för första gången. Att hålla reda på ben och armar samtidigt som man kollar på den som instruerar är inte helt lätt. Jag hade kul i alla fall och det är ju liksom det som är hela meningen med att träna. Det är provapå vecka på zenzen här så varför inte prova så mycket man kan och hinner? Får se vem vet kanske jag har råd att skaffa ett träningskort där eller om jag låter bli. Ekonomi är inte lätt när man pluggar och det finns massor med saker jag kan träna som inte kostar pengar, så vi får se, dock tänkte jag ta och prova på olika pass så många jag hinner och kan då det är gratis   . Har pluggat som en galning i helgen och det forstätter i den stilen, ska om en stund sätta mig och börja med den vetenskapliga uppsatsen. Diddi är ledig idag så hon får sova till nio om hon vill, maken och Susann är på sina jobb och Nanna sover. Diddis årskull har prao denna vecka men hon fixade inte det så dom gjorde ett anpassat schema denna vecka som då började med ledig dag sedan skall hon gå mellan 8-12 resten av veckan. 

Börjar bli ganska irriterad på landstinget då dom inte tänker så långt. Det är minst 1,5 års väntetid på en dyslexiutredning här och vi har stått drygt ett år och inget händer. Diddi har bara 1 år till i skolan och det sorgliga är att vi har TJATAT om att få denna utredning sen hon gick i trean! Men inte lyssnade man nejdå, vi föräldrar kan ju inte våra barn alls, det är bara utbildade som kan trots att dem inte ens känner barnet. Jaja, ingen ide att gräva ner sig utan se framåt, bara att inse att samhället INTE någonsin kommer hjälpa utan bara stjälpa. 

Nej kaffe och plugga så jag hinner det jag ska så jag kan träna ikväll!

Ha en bra dag och var rädd om varandra

Av Jess - 22 mars 2015 12:04

Denna helg har mest bestått av att studera. Har gjort klart och lämnat in en psykiatri uppgift, en analys av Anna Maria Lenngren i svenskan, håller på med en stor uppgift med många dela i information & kommunikation som nästan är färdig samt att jag ska påbörja den vetenskapliga uppsatsen om Dan Brown och boken Da vinsi koden. Sen har jag en hel del mer att göra gällande skolan men måste prioritera lite. Inte helt lätt att få allt att gå ihop men jag gör vad jag kan. Vet att nu i veckan får jag minst 2 nya STORA uppgifter att göra, förstår inte riktigt upplägget i skolan, ju närmare nåt av de stora loven ju mer STORA arbeten varvat med små, inte undra på att ungdomarna bryter ihop, själv vet jag inte riktigt vilket ben jag ska stå på. Sitter mellan 30-50 timmar i veckan med studier utöver skoltiden och då läser jag "bara" 4 ämnen, ungdomarna som går i skolan har fler ämnen än så. Kanske dags att skolan ser över sina rutiner och att lärarna samarbetar så dem vet att eleverna har en ärlig chans att lyckas! Jag tycker att det är väldigt kul att plugga helt klart men det blir lite svårt med tiden ibland, som nu när det hopar sig med inlämningar, det i sin tur gör mig stressad och inte så trevlig att vara runt. Lider med min familj som måste stå ut med ett monster. Nej nu fortsätta med datauppgiften sen påbörja den vetenskapliga uppsatsen! Så jag hinner iväg och prova på ettzumba pass.Ha en bra dag!

Av Jess - 21 mars 2015 06:37

God morgon i stugorna. Vem i hela fridens liljor har beställt att det ska vara snö nu? Jag vill ha varmt nu och jag vill att det ska torka upp så man slipper all gegga när man är ute med hundarna. Dock tyckte Iris och Lucky att det var jättekul med snö. Båda två for runt som skållade råttor och busade. Nu ligger dom och trynar som små grisar medans jag sitter här och har tråkigt. Jaja, jag har skolarbeten att göra så jag får använda mig av det för att fördriva tiden ett tag. Övriga här hemma kommer väl sova till tio minst skulle jag tro. 

Får se hur det blir under dagen, jag hoppas att snön försvinner för jag vill ta en löp/intervall runda. Jag är så glad över att äntligen kunna springa utan att får hjärtsnörp! Men vädret ser ut att kunna fortsätta med att hälla ner snö tyvärr. Nej nu plugga. 

Ha en bra dag gott folk!

Av Jess - 20 mars 2015 14:08

Så var det fredag och det hemska grammatikprovet är nu gjort. Det var inte bara jag som hade ångest inför det, tror mer än hälften av klassen kände lika. Nu är det gjort och jag tror faktiskt jag får minst godkänt. Efter provet åkte jag till köpis för att handla lite till middagen, det blev rotsaksstrips, hummus med soltorkade tomater, till alla utom mig blev det Schnitzel, till mig blir det vegetarisk variant och till detta blir det en kall sås gjord på oatlys ifraiche med sweetchili och en sallad. Köpte även 2 oatlys drickyoghurtar och så hittade jag veggochips som var guda goda men jag fick sota bittert med en mega dumping efter att ha smakat några bitar. Sen var jag så ego att jag var och köpte två flaskor vin, blev två för jag kunde inte välja samt att det måste vara skruvkork på eftersom jag bara dricker ett glas.

Har insett att jag går över mer och mer på veganskt men finns några saker som hittils gör att jag inte kan gå över helt och det är att jag har svårt för "mjölken" och "osten" samt att det inte finns nåt som är liknande kvarg, så jag kör laktosfritt då jag inte klarar laktos förutom i hårdost då. Ja inte är det helt enkelt att veta vad man ska äta eller vad man kan äta kanske jag ska säga.

Av Jess - 19 mars 2015 12:35

De senaste två dagarna har jag kunnat öka min matmängd lite, känns underbart dock är det bara huvudmålen jag kunnat öka. Vet inte om det beror på att middag och lunchen de senaste dagarna varit helt veganskt eller om jag helt enkelt kan äta mer. Vilket som är det bra iaf! Till middage igår gjorde jag en soppa på olika bönor,linser,lite nudlar och hade svamp och grönsaksbuljong i, blev kanongott och det blev över så jag har middag idag med. Lunchen idag blev k*ckl*ngbitar  från Astrid&Aporna ,till det bönmix och groddar, även Nanna fick k*ckl*ngbitar men fick ris till och sötsursås. Har måttat min mat och ca 1,5dl per mål blir det vilket är ett stort steg framåt för mig. 

Har varit en sväng i spåret med vovvarna och löpte ca 2,5km och gick ca 1 km. Iris var klockren och sprang duktigt bredvid medans Lucky i början trodde att jag lekte så jag fick korrigera honom några gånger. Båda hundarna såg ut som lermonster när i kom hem så de åkte in i duschen och fick tassar,ben och magen tvättade. Är så underbart att kunna löpa utan att gå sönder, visst jag har usel kondis men det kommer. Skulle dock behöva ett vätskebälte och kanske bara ha en vovve med och köra varannan gång med dem. Har pluggat ordklasser och satsdelar så hjärnan snart spricker så nu har jag pluggat klart, ev att jag läser lite på bussen till och från skolan ikväll men inte mer än så blir det, i morgon är provet sen är det förhoppningsvis klar och jag blir godkänd. 

Har dammsugit men orkar inte torka golven även om det behövs, det är en dag i morgon med så och golven är ju kvar i morgon med iaf   .  Nej plocka ur diskmaskinen och hänga tvätt sen ska jag slänga mig i soffan och vila innan vovvarna ska rastas mm.

Av Jess - 19 mars 2015 06:17

God morgon!

Ja det är dags att ta tag i träningen ordentligt igen efter ännu ett ofrivilligt uppehåll. Det passar ju bra då zenzen har öppethus och har gratis provapå under en vecka, dock börjar det först på söndag så jag får dra igång med nåt annat först. Har faktiskt bokat ett fitness pass samt ett bodybalance pass på söndag så får vi se om jag överlever. Kanske många tänker att jag är knäpp som börjar med 2 pass i rad men det finns en baktanke med det och det är att jag ska slippa sån träningsvärk genom att ta bodybalance efter fitness   Tänkte ta med mig hundarna till spåret och ta en lätt intervall löpning på förmiddagen idag, får bli när jag tar en paus i pluggandet. En sak är då säkert och det är att jag måste sluta röka helt, fy farao vilken taskig kondis det ger att röka, snusa kommer jag fortsätta med dock men vill nån gång i framtiden sluta med snuset också men det blir en senare utmaning! Tänkte lägga upp starten av träning med varannan dags träning, PW blir det dock varje dag utöver för röra på mig måste jag liksom hundarna!

 

Snart väcka Diddi som ska till skolan, vovvarna är rastade och sussar. Maken och Susann är/påväg till jobbet och Nanna sover. Förbereda frukost till Diddi och mig så vi får nåt i oss. Ha en bra dag alla och var rädd om varandra.

Av Jess - 18 mars 2015 18:43

Låter ganska tråkigt att hålla på med ordklasser och satsdelar. Tråkigt är det kanske inte men jag får bara inte in allt och jag lyckas även blanda ihop en hel del. Har pluggat i stort sätt all ledig tid idag med detta och inte 17 blir jag klokare heller. I morgon är sista pluggningen inför provet som är på fredag, bara gilla läget och hoppas på att bli godkänd i alla fall. Sen så idag på svenskan så fick vi två uppgifter, den ena är en "liten" uppgift där vi ska tolka en text som Lenngren skrivit plus att vi gick igenom den kommande vetenskapliga uppsatsen vi ska skriva och det blir tufft verkar det som. Jag vet vem/vad jag ska skriva om och det blir Dan Brown och boken da vinci koden, jag har läst boken ett par gånger samt sett filmen som gjorts. Boken är bra mycket bättre än filmen. Har läst några böcker av Dan och gillar hans sätt att skriva.

Nej nu återgå till grammatiken och försöka få nåt att fastna.

Ha en bra kväll där ute!

Av Jess - 18 mars 2015 06:41

God morgon!

Trött som bara den är jag, har sovit dåligt och när makens klocka ringde så kunde jag inte somna om mer. Så hundarna är rastade och har fått springa av sig ordentligt så nu är dem trötta och ligger och trynar igen. Har väckt Diddi som ska till skolan och ska väcka Susann vid sju för hon har stängning idag. Jag har eftermiddags lektioner och jag börjar 12:45 och går till 16:00. Blir till att nöta ordklasser och satsdelar idag och i morgon så kanske jag klarar att få godkänt på fredagens prov. Ska bli skönt när detta prov är gjort för jag har banne mig mardrömmar om grammatik kan jag säga!

Middagen igår vart bra trots att jag gjorde det jag gjorde, trodde inte maken skulle äta men han gillade ärtbiffarna, Nanna och Diddi fick en varsin kycklingburgare istället för ärtbiffar. Bilden på maten är min tallrik eller rättare sagt assiett. Med den vinkeln jag knäpte kortet så ser det ut att vara MYCKET mat, heheehe ja man kan lura ögat. Jag var ju på Ica maxi en sväng igår med och allt som jag handlade blev helt vegetariskt, inget medvetet val utan det bara blev så. 

       Nej nu ska jag ha mer kaffe och sätta igång med min förbenade grammatik. Ha en bra dag ni som orkar läsa.

 


Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards