Alla inlägg under oktober 2014

Av Jess - 8 oktober 2014 18:56

Ja jag skulle behöva klona mig till några fler så jag hann med det jag ska men men nu har jag gjort det så var mest angeläget idag och nu är jag slut som människa. Glömde ringa läkaren men får göra det i morgon eller nåt. Idag har jag sovit ca 1 timme sen var det kört. Tittat på en kort film på 30 minuter med Nanna, det var nåt japansk tecknat. Sött och roligt. Har tragglat matteläxa med Diddi vilket inte är lätt då jag själv är helt bakom flötet när det gäller den typ av matte hon har nu, men vi gjorde några uppgifter i allafall sen om dom är rätt är en annan sak. D Sen ammsög av då det var en massa tussar och jag avskyr om mina golv är grusiga och tussiga. Tog fram chili con carne ur frysen och kokade ris, det var bara flickorna som åt det. Själv tog jag en smoothie och ett smörgåsrån, fick i mig nästan 0,5 dl av smoothien och hela rånet. Sen tog jag tag i allt pappersarbete som skulle göras så nu är det bara till att köpa frimärken och posta dem. Tagit korta prommisar på 30 och 20 min på eftermiddagen med Lucky, på förmiddagen blev det en på 1 timme. Är grymt stressad inombords för jag vet hur mycket jag måste hinna med i morgon men det är bara att gilla läget och som tur är så är jag ledig. Ska ju baka till Nannas födelsedag samt städa toaletterna +badrummet sen är det en del annat med. Nej nu ska jag försöka stressa ner och bara vara.

 

PS. Nu har jag nått min målvikt!!! mars 2014,, 102 kg, 7 oktober 2014, 60 kg och är i mål!

Av Jess - 7 oktober 2014 18:42

Jaha, då har vi varit i falun på djursjukhuset och gjort fertilitetstest på Lucky och tyvärr är han steril. Men han är min stora bäbis så det gör inget. Det blir även lite enklare då vi får hem Iris så det så. Blir inte lika mycket passande. Har hunnit sova 2 timmar vilket är helt ok. Dock är jag seg och känner mig lite små konstig i skallen. Maken och barnen fuskade med maten idag och åt pizza själv värmde jag en vegetarisk lasange men fick bara i mig 1/4 och kan ju tillägga att en 1 åring hade inte blivit mätt på hela den portionen. Jag vet banne mig inte vad jag ska göra för att få i mig lite mer per måltid. Färgen på mina händer fick till och med vetrinären att reagera så jag får ringa i morgon vare sig jag vill eller ej. Jag mår inte dåligt måste jag tillägga men fryser nå så sjukligt och är iskall hela tiden. Jaja det blir nog bra tillslut . Ska jobba inatt men är sedan ledig 2 nätter innan jag jobbar helgen. Ska baka och göra storkok på min lediga tid samt träna med Lucky naturligtvis. Nej nu kaffe så jag kan värma händerna och så ska jag kolla lite bloggar. Ha en bra kväll ni som läser.

Av Jess - 6 oktober 2014 19:23

Ja men så har denna dag gått och jag ska börja jobba inatt.Har jagat folk via telefonen samt mailat en massa. Har även gjort en studiemedelsansökan som jag nu får vänta nån vecka på att få veta om det blir beviljat eller ej, hoppas dock den blir beviljad. Ställde mig på vågen idag och hoppsan, den stod på 60,5 kg. Med andra ord har jag 0,5 kg kvar till mitt mål. jag försöker äta tätt och så näringsrikt det går med dom små mängder jag får i mig.

I morgon efter jobbet ska jag och maken till falun med Lucky och göra ett fertilitets test på honom. Sen får vi se om jag hinner sova nåt innan jag ska iväg och jobba igen. Jaja det visar sig, om inte annat får jag lite sömn i bilen då jag är en sån som somnar snabbt när jag sitter bredvid.

Maken är och får sin guld klocka och dom 2 yngsta är på sina rum, djuren sover nöjt ochjag sitter här med en kopp kaffe och inväntar tiden för att bege mig till jobbet.

Ha en trevlig kväll ni som tittar in

Av Jess - 5 oktober 2014 19:29

Ovanligt att det inte blir som jag planerat? Maken och barnens mat blev som jag skrev innan men jag åt en halv vego schnitzel och 1 msk potatisgratäng det blev ca 1,1 dl men det var förmycket för min stackars mage. Jag åt upp men fick fuktansvärt ont och blev svullen över min magficka så nej jag tänker inte försöka igen på ett bra tag utan håller mig till max 0,75dl när jag äter. I morgon ska jag göra egen ärtsoppa dock utan fläsk i, den blir helt vegetarisk. Ska frysa in i portioner som är lagom för mig. Ska göra nån gryta med vegobitar och frysa in i lagomt stora portioner. I morgon ska maken iväg och få guld klocka så det blir jag och barnen som äter hemma, barnen får lax och vad jag ska göra till det vet jag inte och vad jag ska äta, tja det blir nog nåt av det jag lagat på dagen.

Har nu ikväll gjort i ordning Diddis dosetter och min egen , hade jag inte dosett till mina vitaminer och mineraler skulle jag inte komma ihåg att ta dom. Har även bäddat rent i hennes säng, ska ta våran i morgon. Börjar jobba i morgon natt igen så det är fullt ös som vanligt. Veckan som kommer innehåller en hel del samt att Nanna fyller 19 på lördag. Nej nu mellis och glo lite bland bloggar. Ha en trevlig kväll ni som läser

Av Jess - 5 oktober 2014 13:16

Att inte klara av kött i nån form är drygt och att hitta produker som tex pålägg är inte helt lätt, men ica maxi hade lite iaf när vi var med Ninna och handlade.Ska bli spännande och se hur det smakar.

   

Handlade lite mer vegetarisk mat också så nu har jag en vecka eller mer, jag får ju som sagt inte i mig så mycket. Provade att äta kanelbulle idag med det slutade med en megdump efter  1/3 bulle. Jaja vad är väl en bal på slottet. Maken och barnen ska äta fläskfile och potatisgratäng till middag med bea, själv ska jag äta kokt potatis och vegetarisk falukorv och en klick vitlöks creme fraiche.

 

I dagens F1 race blev det är otäck smäll och jag vet forfarande inte hur illa det är med  Bianchi men hoppas det inte är allt för illa.

  ( bilden är hämtad från aftonbladet)

 

Nej nu dona lite sen iväg och gratta broder och hans yngsta son

 

Av Jess - 4 oktober 2014 11:30

Så då har jag hunnit se F1 kvalet, som sällskap under kvalet hade jag Nanna och Diddi som INTE gillar F1. Maken sov som en sten. Sen har vi 4 hunnit vara på köpis och handlat skor, lite mat och naturligtvis godis. Var även in på apoteket och köpte fortiflora till Lucky passade då även på att köpa canicur att ha ifall det skulle behövas. Sedan for vi upp till Jennys hund & katt för jag skulle ha tag i stomax samt köpa bajspåsar. Fixade ett intestinal foder så nu banne mig måste det bli bra*S* Han får gå på diet ett par månader nu så får vi se vd som händer. Apropå godis jag köpte lite smågodis och efter 2 bitar så dumpade jag, att jag inte lär mig. Fy fan för dessa dumpningar men ändå är dom bra för dom påminner mig om vad jag INTE ska äta.Så bullarna vi köpte idag lär jaginte ens lukta på för då dumpar jag väl. Det är ju kanelbullens dag idag Så jag får nöja mig med vaniljmjölk i kaffet istället *S* Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte än men det visar sig. Vad hittar ni på denna dag då?

Av Jess - 4 oktober 2014 06:30

Lucky tyckte att jag skulle gå upp redan kl 4  men jag orkade inte, men han gav sig inte utan påkallade min uppmärksamhet hela tiden. Tur jag har en envis vovve och att han visar när han behöver gå ut. Så nu är han rastad och jag sitter med en kopp kaffe. Diddi har nyss kommit upp hon med, jag förstår inte. På helgerna då vaknar hon tiiidigt vilket leder till långa dagar för henne och hon blir trött, på vardagarna sover hon som en sten och man får väcka henne.Ja vi är en lite annorlunda familj helt enkelt. Så nu sitter hon i soffan och tittar på tv  samt lyssnar på musik i lurar. Satt och tänkte på alla unga som har det tufft (ja alla som mår dåligt inombords ) många mår dåligt inombords och är frustrerade. Det svåra är att nå dessa så dom kan få hjälp att få ur sig det jobbiga. Några får massa mediciner andra gömmer undan sig och gör sig illa. Jag tycker att i många fall när man sätter in medicin så gör man det i onödan, visst kan det behövas men inte i så stora mängder och inte med så tunga mediciner. Det är lätt att ge medicin och medicinera symptom men sen glöms det ofta bort att ta itur med orsaken till måendet. Jag är absolut inte emot mediciner men jag är skeptisk till mängd och styrka , har erfarenhet av just det. Hade jag vetat då vad jag vet idag hade det aldrig gått så långt men nu visste jag inte det. Istället har jag lärt mig av erfarenheten och vet att livet har andra vägar. Man får ta en dag i taget och se hur det ser ut för dagen och ta det utifrån dom förutsättningar som finns just den dagen. Just detta med psykiskt mående ligger mig varmt om hjärtat och därför har jag också tagit beslutet att sätta mig helt i skolbänken igen. Jag vet att jag kan göra skillnad, inte för alla men för några , jag har också viljan att hjälpa och jag har efraneheten som inte alla utbildade har. Så jag ser fram emot ca 3 år med studier inom det som ligger mig varmt om hjärtat. Även om jag inte kan hjälpa alla så vet jag att jag kan hjälpa några och det är bra. Små steg framåt,jag hoppas att många fler utbildar sig inom psykiatrin för det behövs många och samhället MÅSTE öppna ögonen och ta tag i det växande psykiska problemet som ökar lavinartat. Oj kanske inte helt "normalt" att börja dagen med djupa ting men vad är "normalt"? Nej nu lite mer kaffe sen ska jag titta på F1 kvalet.

Ps inte varje dag båda yngsta är vaken före sju, men idag är dom det och det är mysigt att umgås med dom små äaven om det är på ett annorlunda sätt vi umgås.

 

Av Jess - 3 oktober 2014 20:22

Så var det kväller igen. Har varit på valbo bk med Luck idag, vi träffade Lisa och hennes vovvar. Tack vare henne har jag hittat ett sätt att få Lucky att hålla kontakt. Visst har både han och jag massor att lära. Jag  är så glad att jag träffat Lisa hon har massa kunskap och jag känner mig inte helt bakom flötet när jag har henne att luta mig mot*s*

Lucky var jätte duktig och efter träningen somna han som en sten. Sitter här i nästan total tysnad, Tjejerna är på sina rum, maken hos nån kompis till honom djuren sover. Alldeles harmoniskt och lugnt *S*. Ska nog göra lite te sen och mysa ner mig i soffan och bara njuta av lugnet. Ha en underbar kväll alla

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards