Alla inlägg under september 2014

Av Jess - 23 september 2014 16:21

Så nu är natten gjord och jag är lite virrig men det beror ju på att jag inte sovit nåt. Får sova ikväll. Har nu börjat föra matdagbok så dietisten ser vad jag får i mig. Här är ett ex på hur stor/liten min middag är (jag fick i mig vegobullarna och hälften av potatisen)  

Men jag kämpar vidare!!!! Blir många mål om dagen nu och det känns som om jag äter hela tiden. Hunger och mättnad känner jag inte, när jag äter så tar det bara stop och då får jag inte i mig mer helt enkelt. Nä nu göra lite nytta hemma sen bara vara . I morgon ska jag på utbildning HELA dagen....Ha en bra dag gott folk

Av Jess - 22 september 2014 13:45

Så nu har jag varit till dietisten igen då. Domen är näringsbrist, nähä kunde jag aldrig gissa. Så nu är det förbud mot att träna mer än max 3 gånger/veckan samt att jag ska äta med 1,5-2 timmars mellanrum inte längre! Jag bör ligga på 1600kcal/dygn men kommer upp i ca 700 kcal vilket är på tok för lite. Men jag kämpar vidare! Har fått proteinpulver utskrivet samt lite olika tips på vad jag kan stoppa i mig då jag max får i mig  1dl. Kommer även få lite olika recept på vegetarisk mat att laga i ordning eftersom jag inte klarar kött.Fick ställa mig på vågen och den visade 63kg nu. Jaja det blir bra till slut. Bara kämpa vidare!

Av Jess - 22 september 2014 07:32

Måndag och nu är hösten här med full kraft. Visst tycker jag det är lite mysigt men det behöver väl inte regna så mycket kanske. Litha (min förra ögonsten) fick man släpa genom porten och hade man tur gick hon några steg när det var regn. Lucky bryr sig inte ett smack men han blir ju tokblöt, har ett regntäcke men han far omkring och skakar så det nästan trillar av så jag måste införskaffa en regnoverall till honom annars får vi vattenskador här hemma.

Jag tyckter verkligen synd om Susann idag, inte kul att ha så lång resväg i detta väder och det går inte att använda paraply pga blåsten. Antar att hon är VÄLDIGT blöt när hon kommer till jobbet.

Diddi konstaterade att det är väldigt bekvämt med taxi till och från skolan när det är som i dag.

Själv ska jag ge mig ut i rusket för jag ska till specialist dietisten samt ett möte. Ska jobba inatt  också och det ser jag inte fram emot just nu för mina öron gör ont som tusan, antar att det inte blir bättre av detta blåsande och regnande. Jag erbjöd katterna att gå ut på balkongen men av nån anledning tittade dom på mig som om jag tappat alla skruvarna   .

Hur vanligt är det att när man sitter vid köksbordet måste flytta sig för det blåser så pass att man fryser? Jag sitter ju för bövelen inomhus inte ute *morr*

Nej nu kaffe och försöka kickstarta ... Ha en bra dag i höstrusket

Av Jess - 21 september 2014 12:49

Ja så var det det där att planera för att sen få planera om då. Jaja det blir nog helt ok till slut, behöver dock lite fler timmar på dygent. Har gjort en äppel och en päronpaj idag och barnen har beställt kalops till middag , själv gör jag en rotsakssoppa som jag ska äta. Linda och Johan kommer också. Idag firar jag Mabon och familjen får hänga på lite sådär men jag kommer göra lite annat där familjen inte är med då dom inte delar min tro. Natten till idag fick Diddi ett större gallstensanfall men vi lyckades efter en del mediciner häva det så pass att hon till slut kunde somna, men idag är hon slö vilket inte är så konstigt då hon blir trött av medicinerna när hon får maxdos, det händer ytterst sällan. Så ja nu blev det en sak till att ta tag i i veckan och jag har inte alls mycket ändå.....urk. Nej nu fortsätta med allt så jag får det gjort. Ha en underbar dag

Av Jess - 20 september 2014 18:22

Jaha då har jag anmält Lucky till en inofficiell utställning den 19 oktober här i närheten. Herre jösses vad jag kommer vara nervös,jag har inte ställt ut hund på MÅNGA år och inte har jag ställt ut så många gånger heller. Men det ska bli spännande för han är otroligt vacker min lilla pojke.

 

   

Vet att jag förmodligen kommer vara så nervös att jag mår illa som en galning, så har det då varit alla andra gånger. Men träning ger färdighet heter det ju.

Av Jess - 20 september 2014 09:32

Lördag och snart iväg på ett spinning pass, skulle även ta ett litet gympass men det står jag över för jag känner mig inte 100 i kroppen så det får räcka med spinning idag. Idag är jag glad och stolt över mig själv, idag har jag nått kurvan för "norma"vikt och har nu bara lite kvar till mitt eget slutmål. Svårt att fatta att, 1 mars i år vägde jag 102kg och idag har jag klivit under 64kg. Det är 38kg mindre att släpa på. Ja jag har problem med att äta vissa saker men det kan jag leva med, kött är inte hela livet. Jag ångrar inte en sekund min gbp, jag har fått tillbaka mitt liv och jag har inget problem med bloddtycket längre,. Nä nu i med kaffe sen iväg. Ha en bra lördag alla

Av Jess - 19 september 2014 19:05

Äntligen har jag varit och tränat lite idag. Har inte vågat träna pga förkylning med tillhörande öron/hals värk samt feber men nu så är det bara tuta och köra     Jag mår inte bra varken fyskiskt eller psykiskt när jag inte tränar. Idag är det ju fredag och jag har en ledig helg och vad är då bättre än att träna*S* Jo umgås med familjen men träna också. Sen så ska jag SOVA ikapp lite timmar ( ja jag vet att man inte kan sova ikapp) 

Idag har jag varit med Nanna på möte efter det jag slutat jobba se hann jag faktiskt vila ett tag innan det var dags för att rasta vovven och sen träning. Idag är det ju som sagt fredag och det bukar betyda tacos här men inte idag, nä för idag är det barnbidrag samt vårdbidrags dag så familjen äter utemat, inte jag dock jag lyxar till det med en äggmacka och sedan blir det ett äpple. Ska ev ta mig ett glas rött till filmen ikväll men vi får se. JAg ska göra ingenting resten av detta dygn allts efter duschen*S* Ha en bra helg ni som tittar förbi

Av Jess - 17 september 2014 22:49

Min familj är inte som andra familjer, men vems familj är som nån annans? Vilket som så är det så att i våran familj måste man planera och ha framförhållning, utan det går allt åt fanders, iallafall för oss!

Att försöka få omgivningen att förstå hur det är går inte riktigt. Jag måste planera allt i stort sett annars går nåt åt skogen.

När det då finns människor som inte har tillräckligt i skallen så dom kan tänka på andra än sig själva blir det svårt, MEN jag löser det ändå för jag ( liksom många andra) har minsann fått lära mig att få det att funka ändå oftast ! Ni som rycker på axlarna och tycker att det är konstigt prova gå i mina skor 1 vecka, jag lovar att du är döende sen pga sömnbrist mm.

Jag är mamma,maka,arbetare,assistent,vän och mycket mer än så, problemet är att jag får inte tiden att räcka till och det leder till att jag glömmer bort mig själv. Men som tur är ringer väckarklockan och väcker mig så jag kan dra i bromsen och börja prioritera om och göra rätt, alltså det som är rätt för mig! När jag blir ifrågasatt pga val jag gör blir jag ibland ledsen men inser att den/dom som ifrågasätter inte har tillräckligt med kunskap och då känns det lite lättre.

Jag har nu gjort ett val som i andras ögon kanske är tokigt men vet ni vad det är ok att tycka så för det är nog tokigt för dig men för mig är det rätt. Ibland känns det väldigt ensamt men det gör inget för jag vet att jag ALLTID har min familj och dom finns ALLTID där!

Jag kommer förmodligen lägga några av dom sidor jag håller till på på is eller ta bort helt, bloggen kommer jag behålla. Jag har valt att ta bort saker som gör mig  illa till mods så vill man mig nåt får man använda telefonen,sms eller maila, jag kollar mailen ett par gånger per dag. Jag behöver denna förändring samt att jag inte kommer ha tid över pga olika orsaker. Nej nu kaffe och göra ett litet ryck på jobbet. Ha en god natt !

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards