Alla inlägg under februari 2015

Av Jess - 20 februari 2015 19:34

Ja idag har jag gjort psykiatri provet och det gick hyffsat. Har lite svårt med koncentrationen när jag inte får ha lurar i med musik men jag skrev på alla frågorna och det blev 7 A4 sior så godkänd blir jag iaf! Sen hade jag ju bestämt att jag INTE skulle plugga nå mer förens i morgon men jo tjena det gick ju inte. Har översatt min realia så jag ska bara kolla att den är översatt korrekt sen ska den skickas in. Sen kollade jag in fronter och såg att psykatri läraren hade släppt en uppgift angående ångest men den får vänta lite då det är långt innan den ska vara inlämnad, måste göra klart det andra först och det ska vara klart senast tisdag! 

 

   Diddi är lycklig nu när det är lov och hop får påta omkring i pyjamas HELA dagarna, hon har alltid pyjamas på när hon är hemma! Jag tycker det känns skönt att inte behöva stressa på morgonen nu när det är lov!

 

  Gjorde tacos till middag då det är fredag, Linda och johan kom som brukligt är, sen så är Chris här också så det var fullt hus. Maken kom hem nu ikväll efter några dagar på kurs så nu är familjen komplett igen. Ninna är jättesjuk, liten och ynklig, mammas lilla kicka. Hoppas nu bara jag slipper bli sjuk för jag har inte tid med sånt då jag ska läggas in nästa vecka för att göra den där titthålsdiagnostiken. 

 

   Sitter nu och samlar recept som jag ska dra ut och sätta in i en pärm, bara vegetariska rätter. Nästan så man sitter och dregglar kan jag säga. Ska försöka laga i ordning en del matlådor nu när jag har "lite" mer tid ett tag men inte idag dock. Nej nu lite kaffe och fortsätta kolla recept. Ha en skön helg gott folk och har du/ni ett gott recept på nån vegetarisk/vegansk maträtt så dela gärna med dig/er!

Av Jess - 19 februari 2015 19:32

Snart så är det kväller i detta hem. Idag har jag nog pluggat lite för mycket vilket har lett till att jag är mer förvirrad än "normalt". Gjorde soppa och pannkaka till middag åt barnen idag, jag orkade inte göra i ordning nåt till mig så jag tänkte jag skulle vara smart. Tog en pankis ( laktosfri) och liiite sylt, hann få i mig 2 små bitar sen började jag må så illa att jag torrspydde ett bra tag. Fan att jag inte kan äta det jag vill och som jag ska, detta driver mig till vansinne snart. Barnen blev nöjda och det är ju huvudsaken. Jag saknar maken så det gör ont, tur han kommer hem i morgonkväll! Har gjort ett vattenbyte i det stora akvariumet och ska ta det lilla i morgon. 

 

    Diddi har varit inne på sitt rum ända sedan hon kom hem från skolan, Nanna är på sitt rum och Susann har åkt till arlanda för att möta upp Chris. Min snälla pappa ska hämta dom vid tågstationen inatt så dom kommer hem, bussarna slutar ju gå runt 23 på vardagarna. 

 

   I morgon fyller Chris 20 så vi ska fira honom som vi gör i sverige, men det får bli på kvällen så alla kan vara med. Blir tårta mm, han har inte varit med om att man firar nån så när dom fyller så det skall bli kul. 

 

   På lördag så ska det handlas till djuren, mat mm så det finns då det börjar sina lite smått, samt att det ska handlas godis och så. Sen så ska jag plugga som vanligt. Hade lovat mig själv att inte plugga nå mer nu förens på lördag men det blir till att läsa igenom i boken samt anteckingarna innan jag ska lägga mig. Ska straxt ut med hårbollarna en sista sväng efter det ska jag slänga mig i duschen!

 

  I morgon har jag första provet i psykiatri och jag vet att jag kan det men blir ändå lite orolig då jag vet att jag kan få tilt när jag måste sitta i en stor aula/sal med en massa andra m'nniskor när jag ska skriva samt att jag inte får ha lurar i med musik. Jaja, det blir vad det blir.Iris stal en 1,5 L pet flaska och har roat sig kungligt i 1 timme så nu är hon ganska trött för en gångs skull! Nej nu ut med lurvbollarna sen är det kväller!

Av Jess - 18 februari 2015 18:59

Nu är det så att mitt matförråd börjar sina i frysen och jag har noll inspiration på maträtter att göra. Behöver nu er läsares hjälp med recept på vegetariska maträtter som går att frysa in,det  får heller inte innehålla nötter eller skaldjur. Fisk kan gå men helst inte och görna proteinrika rätter.Snälla dela med er av era tips!

Av Jess - 18 februari 2015 13:30

Oj , jag är väldigt ledsen men jag hinner inte updatera som jag vill, det får ni ha överseende med. Jag har pluggat massor och har massor kvar att göra. Hela förmiddagen idag har jag pluggat, har gjort en sammanställning av fakta mm som jag hittat till min realia uppgift, nu har jag kvar att översätta den till engelska vilket kommer driva mig till vansinne. Jag har även pluggat några timmar psykiatri eftersom jag har prov på fredag. Ska plugga nån timme till innan jag ger mig för idag. Vill ha allting klart och inskickat innan jag ska sövas ner och dem ska göra den där titthåls diagnostiken nästa torsdag, jag vet ju inte vad eller om dem finner nåt så jag vet inte hur länge jag blir kvar på sjukhuset eller hur jag kommer att må efteråt, så det är lika bra och få allt gjort innan dess.

 

  Jag är gräsänka igen då maken är borta några dagar på utbildning eller nåt sånt, antar att detta är nåt jag får vänja mig vid då hans roll på jobbet ändrats en hel del. Det är samtidigt spännande att se hur han utvecklas samt att det är utvecklande för hela familjen att det blir lite ändringar. Det har det senaste året skett en massa förändringar i familjen även om det är en del av dem som är personliga förändringar. Livet är ju förändligt och man följer sin väg så finner man till slut den rätta även om det innebär att man grenar ut lite. 

Har varit ute på en prommis med vovvarna,vi var ute ca 35 minuter och när vi kom hem hade jag två dränkta geggmonster istället för hundar. Jag tycker verkligen om våren och så men jag tycker INTE om att hundarna blir så SKITIGA, men det är bara att gilla läget, har man djur så har man! Så efter jag rastat vovvarna sista svängen ikväll så blir det till att torka av golven!

 

   Nanna och Diddi ska få nuggets och ris till middag eftersom maken inte är hemma (han äter inte kyckling och fisk), Susann ville inte ha så då får hon fixa nåt eget och vad jag ska äta vet jag inte riktigt. Kanske blir det en vegofilé och potatis eller så gör jag nån linsröra, nåt blir det iallafall. Sen ikväll när allt är fixat och allt är lugnt så ska jag försöka spöa min mor i ett spel på Fb för jag kan ju inte låta henne leda över mig, eller hur mamma?   Nej ta lite kaffe nu och kolla av Fb en sväng sen fortsätta plugga ett tag. Var rädd om varandra!

 

Av Jess - 15 februari 2015 16:52

Ja om nästan 2 veckor är det 10 månader sedan jag gjorde min gbp. Jag är så nöjd och stolt över att jag med hjälp av den operationen har lyckast få tillbaka mitt liv. Visst har jag som så många andra fått komplikationer men jag har fått ganska milda sådana, jag har problem med att få i mig tillräckligt med näring per måltid och har fått kämpa och pysslat. På vägen har jag också fått laktos och kött problem, alltså jag kan inte äta nåt som innehåller laktos utan att blåsa upp som en spärrballong och det gör ont kan jag säga samt att om jag äter nåt som har det minsta kött i sig blir jag tvärdålig. Sen att jag inte kan äta godis gör inget, eller nu ljög jag jag kan inte äta sött godis, lite chips (om de är laktosfria) kan jag äta med dipp (egengjord) och jag kan faktiskt äta lakritsklubba om jag inte tuggar i mig den, mjukt bröd i alla former ger mig dumping så det undviker jag men provar ibland att äta för en vacker dag kanske jag kan äta det, provar även men väldigt sällan familjens mat , för jag saknar verkligen att äta tex korvstroganoff mm men det slutar alltid med mega dump och sängläge. Men fördelarna är så oerhört mycket bättre, blodtrycket ligger kanon bra, smärtan i knän och höfter är borta, jag är inte lika trött, blir inte anfådd av att ta på mig skorna, kan röra mig obehindrat och jag kan verkligen leva nu! Visst har jag en bra bit kvar , just att lära mig att äta och veta exakt vad som är proteinrikt samt att lära mig hitta substitut för pasta,ris och potatis, kan äta ytte pytte lite hemgjord potatismos men blir ofta uppblåst då med. men jag lär mig för varje dag nåt nytt. Träningen har inte blivit vad jag ville men det beror på näringsbristen jag har, dock tror jag att den är under kontroll nu då jag dels står still men även att håret sluta ramla av i tussar. Så för mig är denna operation bland det bästa som hänt mig!

 

Ska göra fröknäcke sen så det finns till mellis och frukost. Fick en sprillans ny smoothie maker av maken idag, det är kanon eftersom kvarg har hög proteininnehåll plus att jag även har i proteinpulver jag fått utskrivet å så i med lite bär/frukt ev en skvätt mjölk eller fil ( givetvis laktosfritt) sen kan man ha den i frysen en stund för att sedan packa ner i skolväskan eller väskan så man har mellis. 

 

För att visa lite hur stor skilland det är på mig för drygt 1 år sedan och idag så lägger jag in ett ihopsatt kort på 3 bilder. Jag har aldrig gillat att bli fotad och gillar et fortfarande inte där av stela bilder   

 

 

Av Jess - 14 februari 2015 22:08

Ja man kan ju undra om man fått vårkänslor! Hela kroppen skriker efter barmark så jag kan börja löpträna, det är nåt jag längtat efter i många många år att få eller rättare sagt kunna göra. Förresten så skriker hela kroppen efter att få träna igen, jag tror och hoppas att jag nu stannat i vikt och att det börjar bli bättre med näringen. Jag tillför proteinpulver i det mesta jag äter och drikcer samt att jag nu bestämt att ta bort all laktos helt. Har märkt att jag inte lossar lika mycket hår så det verkar onekligen gå åt rätt håll nu. Så jag ska lite smått börja planera in träning igen men inte lika mycket som förr, får ta det sakta och i omgångar. Det jag kommer fokusera på är styrketräning och löpning för det är nåt jag verkligen vill. Kommer att ha Iris med mig när jag börjar med min löpning så får vi se hur det går, hon behöver så mycket mer aktivering av alla former än vad Lucky behöver, sen vet jag att han skulle bli grymt sur och vägra springa, han är lite lik Litha vår förra vovve när det kommer till att röra sig   . Dock behöver jag införskaffa löparkläder, visst har jag träningskläder men inte för löpning, jaja det blir bra i slut änden. En sak är då säker jag längtar som en galning efter att få träna!!!

  Sitter nu på jobbet och ska göra natt nummer 2 och min natt kommer bestå av att plugga psykiatri, göra matseldel och planera träning. Naturligtvis även jobba men har en  del sk dötid. Ha en bra natt alla där ute!

Av Jess - 14 februari 2015 06:56

Nu är jag trött , nog känns det att jag inte har vanan inne. Har nästan blivit klar med det jag skulle under natten, dock har det blivit en en annat som är viktigt, nämligen att hjälpa till med något som är mycket jobbigt. Jag önskade att jag redan hade min utbildning klar, det hade varit lättare med en del saker då och farmför allt så hade det varit smidigare att få tag i information. Nu har jag inte gjort nåt särskilt men något, hoppas nu att det blir nåt bra av det hela. Du ska veta (du vet vem du är) att du och din familj finns i mina tankar!


   Denna vecka har varit lite stressig men till slut gått åt rätt håll. Nanna har fått utslag i ansiktet , likadant som för 8-10 årsedan och jag visste vad vi hade att vänta oss. Det blev till sis antibiotika, xylocain och en himla massa mjukgörande ( precis som då hon fick det förra gången)och på 24 timmar så ser det hela mycket bättre ut men det är LÅNG väg kvar till att hon blir helt återställd.


   Sen så har jag även varit på utvecklingssamtal med Diddi på hennes skola. Då jag fortfarande inte har nåt körkort så får jag ju använda mig av buss när jag ska någonstans, så jag avbokade Diddis taxi den morgonen så hon skulle få prova på att åka buss hela vägen till sin skola. Det är en bra bit att åka och det tog 45 minuter lite drygt med buss. Jag är van att hon ticsar en hel del när vi tex åker buss då det är utanför hennes sfär och det gör henne lite stressad men jag blev förvånad, inte ett enda tics ( förutom dom hon alltid har vill säga). Utvecklingssamtalet var som det alltid är, hon når inte upp till betyg i de flesta ämnena men skulle kunna om hon angagerade sig mer men nu är det ju som så att hon inte funkar så riktigt där av inga betyg. Men det som är bra är att hon kommer iväg och hon får socialträning, betyg kommer när hon är mogen för det.


  Blir lite saker att fixa med innan jag ska sova ( om jag nu kan sova, förmodligen blir det som vanligt att jag små slumrar i 1-2 timmar sen går det inte mer jag vet inte varför men tror det har med att göra att jag är inställd på att göra det mesta av allt och då säger samvetet att man inte har tid att sova), har en natt till och jag hade ju tänkt att jag skulle börja med mitt argumentrande tal men väljer att plugga till psykiatri provet som vi ska ha på fredag, dels gör jag så för att jag kommer vara så trött natten som kommer och dels för att jag vet att jag får in sån typ av information bättre än nåt av de andra ämnena när jag är trött.


Ni som orkar läsa min blogg får gärna ställa frågor om ni funderar på nåt när ni läser, för det finns inget värre tycker jag att man ska försöka dra slutsatser omnåt man inte vet utan tror. Så ställ hellre en ellr några frågor ska kan jag svara så lipper ni dra felaktiga slutsatser. 

Nej nu ska jag ta en kopp kaffe och invänta min arbetskollega så jag får åka hemåt. Ha en bra alla hjärtans dag allihopa.


Av Jess - 13 februari 2015 18:45

Fredags middag betyder i regel tacos i våran familj, idag var inget undantag. Linda och Johan åt här vilket de oftas gör på fredagarna, det har blivit lite av en tradition. Vad åt jag då? Ja inte var det då tacos, nej jag tog 1 ägg och 1 msk keso samt lite kryddor av det gjorde jag en omelett. Keson var inte laktosfri för jag är snål när det kommer till mig, jag har till och med dåligt samvete för att jag inte kan äta nåt som innehåller kött pga att det kostar extra. Och vad händer när jag lyckats få i mig min omelett? Jo, det känns som om nån tagit en pump och pumpat upp hela magen som ser ut som en sprickfärdig graviditets mage och jag kan säga att det gör ONT!och får ränna på toa. Blir en lång natt på jobbet skulle jag tro.Så bara gilla läget och planera om och planera rätt och sluta vara snål. Så en hylla i kylen för mig med laktosfritt resten av kylen till övriga i familjen. Jag har ju redan en låda i frysen för mina veg produkter. Urk va drygt men men thats life. Ska faktiskt räkna lite på hur mycket dyrare det skulle bli om hela familjen blev laktosfria, tja nu menar jag sånt som rör mat och bakning. Godis och om dom köper nåt till sig själva så gör dom som dom vill.

Helgens nätter på jobbet kommer ju inte bli sysslolösa iaf. Nej packa och sätta mig med en kopp kaffe en stund innan det är dags att röra sig mot jobbet.

Ha en bra kväll alla

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards