Alla inlägg den 15 februari 2015

Av Jess - 15 februari 2015 16:52

Ja om nästan 2 veckor är det 10 månader sedan jag gjorde min gbp. Jag är så nöjd och stolt över att jag med hjälp av den operationen har lyckast få tillbaka mitt liv. Visst har jag som så många andra fått komplikationer men jag har fått ganska milda sådana, jag har problem med att få i mig tillräckligt med näring per måltid och har fått kämpa och pysslat. På vägen har jag också fått laktos och kött problem, alltså jag kan inte äta nåt som innehåller laktos utan att blåsa upp som en spärrballong och det gör ont kan jag säga samt att om jag äter nåt som har det minsta kött i sig blir jag tvärdålig. Sen att jag inte kan äta godis gör inget, eller nu ljög jag jag kan inte äta sött godis, lite chips (om de är laktosfria) kan jag äta med dipp (egengjord) och jag kan faktiskt äta lakritsklubba om jag inte tuggar i mig den, mjukt bröd i alla former ger mig dumping så det undviker jag men provar ibland att äta för en vacker dag kanske jag kan äta det, provar även men väldigt sällan familjens mat , för jag saknar verkligen att äta tex korvstroganoff mm men det slutar alltid med mega dump och sängläge. Men fördelarna är så oerhört mycket bättre, blodtrycket ligger kanon bra, smärtan i knän och höfter är borta, jag är inte lika trött, blir inte anfådd av att ta på mig skorna, kan röra mig obehindrat och jag kan verkligen leva nu! Visst har jag en bra bit kvar , just att lära mig att äta och veta exakt vad som är proteinrikt samt att lära mig hitta substitut för pasta,ris och potatis, kan äta ytte pytte lite hemgjord potatismos men blir ofta uppblåst då med. men jag lär mig för varje dag nåt nytt. Träningen har inte blivit vad jag ville men det beror på näringsbristen jag har, dock tror jag att den är under kontroll nu då jag dels står still men även att håret sluta ramla av i tussar. Så för mig är denna operation bland det bästa som hänt mig!

 

Ska göra fröknäcke sen så det finns till mellis och frukost. Fick en sprillans ny smoothie maker av maken idag, det är kanon eftersom kvarg har hög proteininnehåll plus att jag även har i proteinpulver jag fått utskrivet å så i med lite bär/frukt ev en skvätt mjölk eller fil ( givetvis laktosfritt) sen kan man ha den i frysen en stund för att sedan packa ner i skolväskan eller väskan så man har mellis. 

 

För att visa lite hur stor skilland det är på mig för drygt 1 år sedan och idag så lägger jag in ett ihopsatt kort på 3 bilder. Jag har aldrig gillat att bli fotad och gillar et fortfarande inte där av stela bilder   

 

 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards