Alla inlägg under oktober 2015

Av Jess - 12 oktober 2015 07:33

God morgon denna klara underbara morgon.

Vovvarna är rastade och utfodrade liksom katterna. Både Nanna och jag är vakna men Diddi sussar ännu då hon har studiedag idag. Maken arbetar som vanligt. Diddi hade praktik förra veckan och det gick hur bra som helst, hon praktiserade i sin förra klass och har hjälpt barnen som går där. Verkar som hon tyckt att det varit väldigt roligt. Hon har ju kommit in i en skapar period och målar och smyckar tavlor nu, blir många fina verk. Igår Fyllde Nanna 20 år och jag tror hon är nöjd med presenterna hon fick. Tänk att nyss hade jag fyra döttrar under 10 år och nu helt plötsligt har jag bara en under 20, känns konstigt vart tar tiden vägen?  Nu börjar en ny vecka och det betyder för min del individuell examination som ska göras, det är både roligt men lite skrämmande då jag aldrig gjort något sådant här tidigare. På förmidaggen idag kommer en kurskamrat hit och vi ska försöka slå våra galna skallar ihop för att luska ut hur denna examination ska läggas upp. Kan bli spännande att se. Vi har tills den 18 oktober på oss att göra den klar och skicka in. Nästa måndag, alltså den 19 oktober är det dags för en vända till Säter igen. Tycker det är kul varje gång när jag är där, samt att det är kul att träffa alla andra i kursen. På torsdag är det gruppträff för oss som hör till Gävle gruppen, de träffarna är oerhört givande. Så denna vecka blir det massor med plugg som vanligt men ändå lite annrolunda och mer på något sätt. 

 

PS. Glöm inte att stöda katthemmen som drivs ute i vårt land, utan dem dör oerhört många katter i onödan. Kika in på länken.

www.gastrike-katthem.se

Av Jess - 9 oktober 2015 11:41

Jag skulle ju städa mm idag men så såg jag att examinations uppgiften kommit ut så då satte jag mig och gick igenom den. Jag har aldrig skrivit en examination förr så jag är lite orolig att jag får den fel men har tur att jag har folk runt mig som pluggar/pluggat och kan läsa och kolla att det blivit rätt. Har bara påbörjat arbetet och så kom jag på att jag måste se hur många ord det ska vara, hjälp det ska vara mellan 1600 och 3000 ord,hmm jag kommer behöva korta ner en massa antar jag för jag har redan kommit upp i 540 ord och har som sagt knappt börjat ännu. Men kör på och får kontrollera sedan, finns risk att man drar iväg åt något håll som man inte ska och det är sådant man får ta bort. Psykatri är så otroligt mycket och det finns så mycket att skriva om men det är lätt att det drar iväg tyvärr. Men jag ska göra mitt bästa för detta brinner jag för. Fallet vi fått är inte svårt utan det som är svårt är att få till det snyggt och på rätt sätt. Nej nu är kaffe slut så då är det dags att fortsätta med arbetet. Sa jag att jag älskar detta?   

Av Jess - 9 oktober 2015 07:18

God morgon i stugorna!

Frost och minusgrader ute, brrr. Påpälsad som bara den när jag var ute med vovvarna på morgonrundan. Tittade på FB och det värmer själen att se så många som engagerar sig för att hjälpa katthemmet. Det är så viktigt att man kan hjälpa katterna som av någon anledning inte har något hem. Det är ju så att många skaffar katt och låter bli att kastrera dem och av någon anledning tröttnar folk ibland på sina katter och överger dem. Tänk om alla kunde ta sitt ansvar och göra det som är rätt. Att ha djur är som att ha barn, man tar hand om dem och ser till att de har det dem behöver. Svårare än så är det inte, visst kan man i bland hamna i knipa men det går oftast att lösa med lite hjälp. Hoppas på att fler vill och kan sponsra katthemmet så attdet kan vara kvar och hjälpa katter. Besök eventet på FB via adressen nedanför.

www.facebook.com/events/756371551156611/

 

Idag ska jag städa och så ska det bakas till Nannas födelsedag. Det är vad som kommer att hinnas med bortsett från att hundarna ska ha sitt. Ha en bra dag alla

Av Jess - 8 oktober 2015 18:53

Detta gör ont  mig då katthemmen behövs. Jag har agerat jourhem och det har gett mig så otroligt mycket att kunna hjälpa katter som haft det svårt. Det finns så många katter som behöver hjälp där ute. 

Kika in här https://www.facebook.com/events/756371551156611/


Det finns en artikel som du kan läsa om du går via länken nedanför.

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/gastrike-katthem-har-akuta-ekonomiska-problem-kan-tvingas-stanga-igen

Av Jess - 7 oktober 2015 07:09

God morgon!


Dagarna går fort och jag tror att jag pluggat en aning mycket, idag blir det bara att gå igenom det jag skrivit det får räcka. Ska försöka ta tag i lite städning så jag slipper stressa med det sen samt att jag måste börja baka. Det är enklare och godare att baka själv så man vet vad det innehåller. Bakar laktosfritt då det finns laktosintolerans samt att mycket av det man köper tyvärr innehåller nötter vilket jag är väldigt allergisk mot. Sen ska jag sätta mig och se över min och makens träning, känns som om det behövs en förändring, visst skulle jag vilja gå på "riktigt2 gym men har inte råd. Finns mycket jag skulle vilja men som sagt pengar styr en hel del , dock finns det MASSOR av träning som är gratis då pratar jag pengar inget annat     . En del anser att pengar inte styr utan att det är ett val, tja för mig är det då enkelt. Mat och sånt man behöver eller ett träningskort, jag väljer mat och det man behöver   . Resultat kan man få utan att gå på fina gym eller liknande ändå. Jag pluggar så jag får bara hälften (får och får studielån kallas det) av det jag får när jag arbetar så ekonomi styr en hel del. Jag har valt att satsa på utbildning helt enkelt men jag ger inte upp hälsan för det.

När jag var ut med hundarna på morgon promenaden trodde ja att jag skulle frysa fast, brrr massa minus och jag tror ärligt jag kommer få problem denna vinter. Trots vantar , långkallingar under byxorna,mössa, tröja samt fleece under jackan frös jag så jag skakade. Jaja, det blir någott att bit i denna vinter. 

Igår kom dem och bytte kretskort i kylen och vips så fungerar den igen, kändes skönt att slippa lånekylen vi haft för den lät som ett tröskverk, dock kunde han som var hit inte lova att det kommer att hålla då det tydligen inte var något vanligt fel på den modellen vi har. Det visar sig om det håller eller inte. 

Ska göra matsedel så man slipper tänka på mat samt att det ska tänkas ut present till den blivande 20 åringen. Tänk vad tiden går fort, tyckte jag nyss hade 4 ungar under 10 år men nu har jag ingen unge under 15 år nu, konstigt att barnen blir äldre men inte jag.

Saknar mina föräldrar som är på Cypern, får stå ut ett tag till sen ska jag våldgästa dem tills de spyr på mig    när dem kommer hem. Nej nu ska jag ta lite kaffe sedan sätta lite fart här hemma. Om någon känner för lite kaffe så välkommen på en kopp.

Av Jess - 6 oktober 2015 08:00

God morgon!

Så har det hänt igen! Någon tar av mina inlägg och använder som sitt eget, jag vet att det hänt förr och nu har jag fått nog. Har tagit kontakt med admin här på portalen,tack till dig som påpekade det för mig. Så vad kan man göra? Tja, inte mycket mer än att ta det med admin och hoppas på att det upphör till slut. Jag vet inte vem personen är men vet att personen i andra bloggar tagit av det jag skrivit. Till dig vill jag säga att det är inte ok att ta andras inlägg, vill du dela något jag skrivit så fråga först är du snäll. 

 

Idag är det tvättstuga, pluggning och fortsättning av att rensa ur Diddis rum. Sen måste jag försöka få tid till att baka då Nanna fyller 20 på söndag. 

Hoppas alla får en bra dag och var rädd om varandra.

Av Jess - 5 oktober 2015 15:31

Så var det måndag och ny vecka. Idag har Diddi varit på sin praktik  och hon tyckte det var roligt. Jag har läst och skrivit en hel del men känner att något saknas, får läsa lite mer och sedan kolla över mina frågeställningar igen. Det är ett väldigt intressant tema vi jobbar med. Det handlar om vård och omsorg i ett mångkulturellt perspektiv, kan säga att jag lärt mig en del om mig själv. Vet att jag inte är helt fördomsfri ( det är ingen) men jag har fått värdera om och har lärt mig att lägga saker åt sidan som jag förmodligen använt mig av utan att jag tänkt på. Jag är väldigt tacksam över att jag går denna utbildning! Men idag blir det inget mer pluggande, möjligtvis kanske lite läsning men inget skrivande, har till på torsdag att göra klart det. Diddi och jag har börjat röja bland hennes saker, vi har gått igenom det som var i hennes bokhylla och på skrivbordet. Blev massor att kasta och en hel del att spara och lägga undan. Finns massa kvar att göra men ett steg i taget. Ska fixa lådor som hon kan sortera in pärlor i samt att ha något som hon kan lägga sina målar saker i. Hon har MASSOR med pyssel och kreativa saker som hon nu pysslar med. Önskade dock att hon kunde ha lite bättre ordning och rent men med allt sorterat kanske det går. Har köttgryta på spisen som famlijen ska få till middag tillsammans med potatis och grönsaker, själv äter jag en matlåda från maten maken gjorde igår*S* Är för lat för att laga i ordning något helt enkelt. Nanna sover ännu och jag tror hon gick och lade sig när vi klev upp i morse. Nej nu ska jag göra lite kaffe och sedan mata snabeldraken. Ha en bra dag och var rädd om det du har.

Av Jess - 4 oktober 2015 18:21

Så har snart denna dag gått och det har blivit en del. Diddi har sovit max 3 timmar och det märks då hon nyss bad om kvälls medicinen så hon kunde få gå och lägga sig. Tog fram kedjetäcket och gav henne medicinen, så hon sover förmodligen inom en timme. I morgon så ska hon börja sin prao som hon har på sin gala skola. Ska bli spännande och se hur det går. Sen så har hon kommit in i en skapar period igen och hennes rum ser värre ut än någonsin men hon skapar och skapar så det får vara tills i morgon. Nanna var vaken till tidig morgon men vaknade före 15 iaf. Maken gjorde en urgod middag till mig och det blev 6 matlådor efter jag ätit, även fast det är räknat på fyra personer   . Jag gjorde köttfärssås och spagetti till maken och barnen, jag får inse att jag får hålla mig till vegetariskt för jag får stora problem med att kunna äta, jag dregglar inte och mår inte apa men jag får problem med övrig mat och får inte i mig något vilket är förödande. Jag har gått ner i vikt pga detta så nej inget mer kött. Har varit med de två äldsta döttrarna på ica maxi så dem kunde handla. Maken och jag strossade runt lite medans vi väntade på att dem skulle bli klara. Sen fick vi besök av makens pappa och hans fru, innan dem kom tog jag hundarna och gick, jag har väldigt svårt för frun då hon inte har ett sätt som i mina ögon är acceptabelt. Men jag fick stå ut ett tag när jag kom hem med att de var här. Jag har inga problem med makens far för han är trevlig och snäll.

Hundarna och katterna har fått gotta, hundarna ben och katterna tonfisk.

Nej lite kaffe och dona lite innan det är dags för att kolla på lite serier med maken innan det är dags att sova. I morgon ny vecka med MASSA pluggande och så ska jag och Diddi ta itur med att sortera ut saker mm ur hennes rum samt att det ska planeras och fortsätta med att göra om hemma. Hoppas bara att tiden räcker till annars så får hemmet stå tillbaka för skolan går först sedan familjen. Ja jag är ego men jag har get mig den på att jag ska klara utbildningen med bravur!

 

Ha en bra kväll och var rädd om det du har, i morgon kan det vara försent!

 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards