Alla inlägg under juli 2015

Av Jess - 17 juli 2015 07:13

Så var min lediga vecka över för denna gång och nu blir det sex nätter igen då. 

Var till lökaren igår med knölen i örsnibben och fick en ny tid idag då dem ska öppna och ta bort den. Jag hade en likadan knöl i andra örsnibben som dem tog bort för ca 20 år sedan. Jag hoppas att inte mina örhängeshål blir förstörda nu då knölen är STOR, den sitter inte vid hålen men är svullen så jag inte kan ha nå örhängen i. 

Luckys mage har kurkat ur igen och det är bara att inse att han förmodligen kommer att få äta intestinal hela livet, dyrt , ja men  värt det. Iris har som tur är plåtmage, en enda gång har hennes mage kurkat ur sen jag fick hem henne och då var ALLA djuren dåliga i magen så jag antar att dem hade magsjuka då. Så stackars Lucky får duscha rumpan varje gång vi varit ut, det är inte alltid kul att ha LÅNGHÅRIGA vovvar, men det är som det är. Ska trimma tassar mm på båda vovvarna idag för dem börjar se hemska ut.

Sen blir det till att fixa golven, blir ju så himla skitigt när det är regn och rusk. Blir väl nån maskin tvätt med, maken får dock fixa middagen för jag tänkte försöka få lite smön efter jag varit till läkaren. 

Nej, nu lite mer kaffe sen slänga upp en av vovvarna på trimbordet och sätta fart. Ha en bra dag gott folk.

Av Jess - 16 juli 2015 05:42

God morgon.

Jag blir så less på att jag inte kan sova, jag sover max 4 timmar sen är det omöjligt att sova. Vet att det beror på att jag nu jobbar igen och att jag jobbar natt, men har 17 skift kvar innan jag kommer bli helt tjänstledig 1 år igen. Jag längtar efter att få börja skolan igen och det kommer bli äldigt intressant   . 

Igår var jag , maken, Nanna och Ninna till Susann och Chris. Susanns lägenhet är så mysig och den ligger bra, dels har hon väldigt nära till bussen ( även om den inte går så ofta) samt att det är väldigt fin omgivning. 

Diddi har svårt att sova på nätterna så jag ska ringa BUP idag och begära nytt recept på melatonin så får vi se om hon sover bättre. Sen måste jag setill att få hennes kedjetäcke tvättat, kan ju inte tvätta det hemma då det väger 9 kilo.

 

Sen så blir jag inte klok på mänskligheten, visst det är sommar och flk har semester MEN måste man dricka alkohol varje dag? Jag har inget emot att folk dricker men när det blir varje ledig dag ( i stort sett) så börjar jag fundera på hur man är funtad. Ja, jag dricker också men det ärså pass sällan att jag kan räkna det på en hand. Jaja, alla är vi olika , så är det. 

 

Igår till middag gjorde jag en variant på lasange, jag hade i vegofärs, passerade tomater, champinjoner, mixade bönor, mozzarella,fetaost och en massa kryddor. Maken gillade det skarpt, Nanna tyckte att den var helt ok och jag tyckte den dög. Dumpade dock och tror det beror på lasagneplattorna då det var vanliga sorten. Idag ska jag göra en vegofärssås eller va man nu ska kalla det, (jag har oftast i bönor i min matlagning pga att jag behöver proteinet) till det blir det pasta till familjen och själv tar jag lite bönor till. Diddi åt igår potatisbullar i stället för lasagnen och idag får vi se vad jag gör eller så får hon äta pasta bara! Jaja det reder sig. 

 

Idag blir det till att tvätta och fixa golv som vanligt sen vette katten va jag hittar på, det är blytunga moln och regn så jag tänker inte gå ut mer än jag behöver. Blir dock lite hemträning och ett läkarbesök med min knöl i örsnibben som nu ömmar duktigt och sett till att jag inte kan ha örhängen i.

Nej nu blir det lite mer kaffe och lite surfande. Ha en bra dag!

Av Jess - 14 juli 2015 09:30

God förmiddag!

Maken jobbar, jag har städdag här hemma, Diddi ska luncha med sin kontaktperson och Nanna kommer hem. Ninna kom hem från sin resa igår så nu är alla flickor hemma så jag kan vara lugn, ja jag är en hönsmamma jag vet   .

Solen visar sig men jag tycker det kunde bli liiite varmare men är glad att det inte regnar. 

Igår var jag och maken till ldl och handlade frukt och grönsaker, tycker att de har bättre kvalite samt bättre pris på grönsaker och frukt. Så idag ska jag göra en vegetarisk lasange och så blir det eventuellt en en pytt på champinjoner,potatis och lite grönskaker. 

Lucky har börjat skälla på nästan allt vilket är väldigt drygt, jag kan tänka mig att grannarna snart lessnar. Vette sjutton hur jag ska få honom att lägga av, har provat olika saker men det verkar bara trigga till ännu mer skällande. Har du nå tips så dela gärna med dig, för han kan inte fortsätta för då får vi väl snart klagomål. En nackdel med att bo i lägenhet är just att man riskerar att störa grannarna. Dock har vi grannar som tror att dem tydligen gör som de vill just med att kunna låta hur mycket som helst oavsett tid på dygnet.

Nej, nu dags att skifta i tvättmaskinen och sedan fortsätta med städningen så det blir klart idag (hoppas jag för det är en HEL del att göra)

 

Ha en bra dag alla som kikar in

Av Jess - 12 juli 2015 22:45

Det har varit en otrolig dag idag. Mina nerver inför utställningen tog nästan kål på mig och jag mådde otroligt illa och kände mig väldans ensam. När jag och Iris kom fram till utställningen så plockade jag upp buren mm sedan satte vi oss och tittade på de andra collievovvarna. Jag blev fundersam på om vi ens skulle få en bedömning då jag tittade på hur de andra var trimmade och klippta på, ett sätt som jag tyckte var lite märkligt men det gjorde mig nervös, men det var bara till att gå in i ringen och se glad ut. Döm om min förvåning när Iris fick cert och blev BIM. Jag är så stolt över min lilla busa. Så nu ska jag anmäla både henne och Lucky till officiella collie utställningen den 12/9 i Sandviken och Iris till högbo den 13/9 och går det bra dessa två utställningar kommer jag garanterat ställa på fler officiella.  Lägger in lite bilder från dagen.

 

BIR blev Speedycrown´s Black Sparkler

BIM Callahorn´s Irish  Dream (Iris)  Domare var Andrew Beare 

 


    

   

     Såhär trött var Iris när vi kom hem.

Av Jess - 12 juli 2015 05:24

God morgon.

Vaknade före klockan som ringer kl 6, tror det är lite nerver som spökar samt min förbenade huvudvärk. Jaja, lite kaffe och sen rasta vovvarna. Ska göra en liten justering på Iris tassar sen är hon klar. Har packat det som kunde packas, har bara kylvarorna, vatten och kaffet kvar att packa sen är allt klart inför utställningen. Packade faktiskt ner regnstället och jag tror att jag ska packa ett täcke till Iris, inte för att jag tror att hon kommer frysa utan som skydd mot ev regn. Jag är glad att jag köpte nya gummistövlar igår, svarta och ganska snygga faktiskt. Undra om jag ska packa en extra varm tröja också, jag är ju frysen av mig så ja så får det bli. Nej nu har jag inte tid med detta.

Ha en underbar dag så kommer det uppdateringar sen.

Av Jess - 11 juli 2015 08:13

God morgon.

Nämen vad är det där stora gula på den blåa himlen? Det var så skönt att kliva upp idag och inte se regn och tunga moln, visst det är en aningen kallt men det tar jag bara jag slipper regn. 

Igår åkte Nanna till Värnamo och jag satt som på nålar alla timmarna resan tog för henne. Hon hade ledsagning mellan tågen och det funkade kanon, hon var lite nerövs under resan men allt gick bra. Maken skjutsade äldsta dottern till tåget runt fem i går på morgonen samt at vi var in till tågstationen på kvällen för att hämta näst äldsta och hennes kille som kom hem från hans familj i Nottingham. 

Känns himla konstigt att bara ha 1 barn hemma även om vi sällan ser Nanna trots att hon är hemma. Jaja, barnen blir stora så är det. Idag ska jag bada Iris samt att jag ska införskaffa låga gummistövlar för jag är så less på att vara blöt om fossingarna   , jag har ett väldigt bra regnställ så det är bara vattentäta skor och då möjligen vattentäta vantar    som saknas. Sen är det den årliga sk släktträffen idag och den blir annorlunda för oss då det är bara Diddi, jag och maken från våran familj som ska dit.

Sen ikväll ska det packas inför utställningen i morgon. Jag är alltid lika nervös varje gång, varför vet jag inte. Men så är det och det ser ut som om man ska flytta då man packat ner allt, det ska ju vara borstar mm till Iris, mat och kaffe till mig, vatten till både mig och Iris sen så lite extra kläder då man inte vet hur vädret kommer vara. Sen skajag ha bur med och en stol till mig plus en del fler saker. Jag hoppas Iris tar sig vidare, det är 19 stycken långhåriga collie som ställs, jag har hittils inte behövt möta någon annan än att mina hundar slagits inbördes men då har det iofs bara varit inofficiella utställningar , denna är en officiell för brukshundar. 

Nej nu i med mer KAFFE sen dona lite.... Ha en bra dag och be vädergudarna att det blir sol i morgon, det behöver inte vara varmt men sol!

Av Jess - 9 juli 2015 22:24

God kväll!

Seg som få är jag och det beror på dåligt med sömn men nu gör jag natt 6 av 6 sen så får jag sova på nätterna en hel vecka! 

 

I morgon ska jag vara väckarklocka till Ninna som ska upp kl 4 för hon ska till Sundsvall. Sen på eftermiddagen ska Nanna iväg til Värnamo och hemma blir bara Diddi av barnen, fast Susann och Chris kommer hem från England i morgon. Kommer bli himla konstigt att bara ha ett barn hemma, jag har inte hunnit vänja mig med att ha två hemma än ju. Jaja, barnen växer upp och det är bara att gilla läget. 

På lördag är det den sk släktträffen i mor och fars stuga, även den blir annrolunda då det bara blir jag, maken och Diddi som ska dit från våran familj.

På söndag ska jag ställa ut Iris på en officiell utställning och det är 19 stycken långhåriga collie som deltar, det ska bli spännande men samtidigt nerövst!

 

Sen så har nåt förbenat rikspucko försökt våldta någon här i vår håla, måtte han åka dit. Jag fattar inte varför det ska vara så förbenat mycke våld. Kan man inte hävda sig på annat sätt än att sätta skräck? Jaja, sjuka människor finns det gott om, eller nu va jag inte snäll. Sådana människor är inte sjuka dem är helt enkelt dumma i huvudet. Många tror att våldsverkare är psykiskt sjuka men det är sällan så. Men som sagt jag hoppas han åker dit snabbt så man törs gå ut, jag brukar gå ut med vovvarna sent och har inte brytt mig nämvärt men nu blir man lite stirrig. 

 

Nej lite kaffe och dona lite så natten går fort!

Sov så gott ni som ska sova!

Av Jess - 7 juli 2015 09:35

Fick brev från habiliteringen om att Diddi inte haft någorn kontakt på ett år!?!?! och därför skulle vi inte bli kallade för att göra en planeringsplan!!! Men va F-N, vi har både träffat dietissten, läkare samt har kontakt med logopeden via HAB, är inte det kontakt? Kan säga att jag kokade som bara den. Provade ringa en massa nummer som stod på pappret men inget svar. Så då ringde jag enhetschefen och frågade vad som händer. Hon var lika frågande som mig och skulle ta tag i det, visst vi har även kontakt med BUP men de ska ju sammarbeta, vilket uppenbarligen inte görs. Sen till råga på det som har det gjorts om på HAB och är indelningarna annorlunda vilket vi INTE blivit informerade om. Det är banne mig inte lätt att veta vart och vem man ska vända sig till nä dem bara bollar runt allt, nä skärpning region Gävleborg!!!! Jag har stridit i så pass många år för mina barns rättigheter så mig trasslar man inte med då kan det bli jobbigt för er. 

Tycker det är drygt nog att behöva tok strida för att få dyslexiutredningen gjord på Diddi, men där har man ju också lyckats med det sm inte får hända, att bolla runt så pass att nu får vi vänta ytteligare ca 300 dagar innan vi får en kallelse. Hur tänker ni när ni gör såhär? Han ska ju börja nian och behöver ha betyg fattar ni väl, eller tror ni det ska växabort? För så ser FK det på de diagnoser hon har, det är skrämmande hur dålig koll och insikt många instanser har. Jag önskade att fler vill utbilda sig inom psykiatrin så att felr kan få den hjälp dem behöver och har RÄTT till. Jag är så glad att jag kom in på utbildningen så kanske jag kan göra skillnad för någon!!! Nej nu mer kaffe och sedan förska tagga ner så jag kan sova lite.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards