Alla inlägg under april 2014

Av Jess - 8 april 2014 16:35

Jaha detta är ju INTE kul, börjar bli snuvig och känner att febern är påväg. Jag har inte tid med detta, dels har jag masor att göra denna vecka samt att jag ska börja min arbetsvecka på fredag. Blir en redig whiskey ( jo jag vet att jag inte bör dricka när jag flyter men jag kan inte bli sjuk nu!!!) Sen har vi det där med mat i denna krångliga familj, Diddi äter inte mat som är sk hopblandat utan allt ska ligga var för sig (förutom chiliconcarne) Jag ska ju göra en korv och potatisgratäng (som jag snott receptet av min bror, dock hade jag varken vitlök eller gul lök men allt det andra.) Så Diddi får kokt potatis och stekt falukorv medans Susann och maken får ( om nu maken inte väljer att pulvra) gratäng. Själv dricker jag mina mindre goda shakes. Lägger in mitt snodda recept från min bror.. ( nej min bror heter inte Robin*S*)


Robins Potatis Och Korvgratäng

För 4 personer
1 st falukorv
5 dl matlagningsgrädde
10 st potatisar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
Salt
Grovmalen svartpeppar
Riven ost efter behov
Gör så här :
1. Sätt ugnen på 200 grader .
2. Smörj en ugnsform med rapsolja
3. Skala och skiva potatisen . Lägg skivorna på botten i ungsformen . Salta och peppra efter tycke och smak.
4. Skiva falukorven och lägg den ovanpå potatisen .
5. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftorna . Strö det över korven .
6. Häll över grädden .
7. Strö över ost efter behov .
8. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min .


Tack bror för att du räddade min middag idag   

Av Jess - 8 april 2014 07:01

God morgon där ute.

 


Då är det sjukstuga här hemma, Susann har dock varit redigt förkyld sen slutet av förra veckan och sent igår kväll blev Diddi tokförkyld med feber, öronvärk och halsvärk. I morse när jag skulle kolla Tingeling ( har sovit med sjuk Diddi) så drog hon som en avlöning och Herbie kom och blev så glad och ströks sig runt henne och pep. Så nu får hon röra sig fritt. Hon delade sin blötmat med Herbie som vanligt. Dock så kniper hon med ena ögat lite men det kan ju bero på att hon har lite ont antar jag, det visar sig. Nej nu lite kaffe sen tvätta och röja lite. Synd att det är sånt tråkigt väder, jag ahr inget emot molnighet och regn men det är ju jätte tunga moln ute och då får jag tyvärr mer tryck i skallen än annars. Jaja människan är sällan helt nöjd... Ha en bra dag folket

Av Jess - 7 april 2014 19:13

Så var det kväller då. Tingeling är fortfarande ganska groggy men kan gå någorlunda, hon har husse inne hos sig i sovrummet och ligger på hans ben och myser. Hon får vara i sovrummet tills i morgon så hon hinner återhämta sig. Hon låter så sött när hon smaslar nu när hon joxar runt med tungan och inser att hennes hörntänder är borta i överkäken. Hon ska äta antibiotika i 7 dagar nu plus äta mjuk mat ett tag framöver tills hon läkt i munnen.  Gjorde kryddstark köttfärs och spagetti till Diddi och Susann fick köttfärssås och spagetti till middag. Jag och maken fick en varsin shake till middag. Har varit in en sväng till Nanna med lite saker samt att maken satte upp hennes tavlor som hon har. Känner mig lite trött men det beror väl på vädret men även att jag bara intar knappt 500kcal per dygn men om 21 dagar är jag operad och om 22 dagar får jag äta lite fil och det längtar jag efter, jag är så less på pulver nu. Ikväll så ska jag titta på game thrones äntligen, har saknat att se det, har iofs många serier jag följer nu men har inget att se just nu. Nej nu förbereda Diddi för kvällen och sen kaffe och lite tv. Ha en bra kväll gott folk.

Av Jess - 7 april 2014 13:53

Så nu paus en liten stund , 2 saker avklarade 2 kvar. Tingeling har just kommit hem efter att ha fått hörntänderna urdragna då dom var påväg att klättra ut själv. Trött och öm i munnen ligger hon nu och sover i vårt sovrum i lugn och ro.

 

Det tar nog ett tag innan hon är på benen våran lilla tant. Dietisten är nu också avklarad, blev inte nå klokare av det besöket men har fått lite olika näringsdrycker utskrivna till Diddi som hon ska prova, det finns ju en uppsjö av olika märken och dom smakar ju olika även om det ska vara samma sak . Ska in en sväng till Nanna när maken slutat för dagen sen blir det apoteket också. Tja en vanlig dag alltså*S* Nu kaffe sen köra vidare

Av Jess - 7 april 2014 08:01

God morgon. Idag ska tingeling till vetrinären för att ta bort sina hörntänder som bråkar. Katterna är hungriga och sura eftersom dom inte får nån mat nu pga att Tingeling måste fasta eftersom hon ska sövas. Har tagit in buren och bäddat iden och alla missarna är på sin vakt då dom inte vet vem som ska iväg, men dom inser att nån är det dels pga att dom inte fått nån mat och dels pga att buren är bäddad och framme. det är tur jag får hjälp till vetrinären i form av skjuts av min kära ängel till granne samt att min yngsta bror skjutsar och hämtar för idag regnar det så buss hade inte varit kul. Dock så blir det buss fram och tillbaka till dietisten med Diddi. Åker runt tio för vi ska vara där 11, det tar ca 1 timme sen hem och lämna Diddi för att åka in och hämta Tingeling. Ska fixa sovrummet så hon får vara ifred när hon kommer hem från vetrinären. Nej nu göra klart innan det är dags att dra iväg. Ha en bra dag trots regn och rusk.

Av Jess - 6 april 2014 11:35

Inatt har jag sovit skapligt bra dock vaknade jag av att grannarna var himla högljuda men men. Innan morgon kaffet hos mor och far tog jag en pw på 30 min, men mina knän gillade det inte dock. sen har jag hunnit med att vika lite tvätt samt startat en maskin med tvätt, fixat disken och hunnit spela lite w.o.w så lite har jag gjort iaf. Idag är jag tokhungrig av nån anledning men jag tänker INTE äta jag håller mig till mina shakes. Fast det skulle sitta bra med kött och nån god keso men men det får vänta några veckor. Kommer börja med att äta barnmat faktiskt, dietisten tyckte det var himla smart för då får jag i mig det jag ska ha i näringsväg utan att överäta och riskera att dumpa. Men jag längtar verkligen efter att få äta nåt för jag är väldigt less på nutriletts vanilj nu ( det är det ända jag får i mig av sånna där pulver shakes) Jag har smått börja planeringen av mina måltider som ska vara efter min operation. Det kommer bli ett himla ätandes om man ska kola hur ofta jag ska äta så i början måste jag ha larm för att komma ihåg att äta samt ha koll på hur mycket vätska jag får i mig. Jag har 3 kilo kvar till opvikten och jag sliter för att få ner den och jag SKA komma dit ner om jag så ska slita ihjäl mig   . Ska göra en kycklinggryta till flickornas middag idag och kommer göra ris till, hoppas att Diddi äter bara. I morgon ska jag med TIngeling till vetrinären för hon ska ta bort sina hörntänder samt att jag ska med Diddi till dietisten för och få lite kostråd mm dels pga hennes ibs men även då hon är oerhört selektiv  med vad hon äter. Ne nu dona lite senare på eftermiddagen så blir det ju F1 race. Ha en underbar dag gott folk

Av Jess - 5 april 2014 07:16

Mycket riktigt vaknade jag mitt i natten fast dock inte tolv utan halv ett. Jaja det är min lott i livet. Susann var fortfarande vaken såg jag för det lyste i henne rum samt att jag hörde att hon tittade på antingen tv eller nåt på datorn senare. Så vad roade jag mig med då, tja spelade wordfeud med H och tittade på film. Försökte sova vid fem men nepp gav upp kl sex. Katterna har legat och myst i soffan med mig men stackars Herbie fick vackert ligga på golvet.

Men han vet sin plats iaf, fast han brukar ligga i sängen tillsammans med tjejerna för där finns det mer yta så då får han plats. Idag blir det lite F1 bland annat men tvätten har tagit över hemmet så det blir till att toktvätta. Kan inte förstå att det blir såhär varje jobbar vecka   . Nu är det 23 dagar kvar tills jag ska opereras, den 15 ska jag dock till huddik inför operationen för lite kontroll samt träffa narkosläkaren. Nej nu lite kaffe sen kolla om mamma och pappa vaknat än, föör här hemma lär dom ju inte vakna än på ett bra tag antar jag och jag är sjukt less på att vara vaken ensam. Ha en kanon dag gott folk 

Av Jess - 4 april 2014 20:14

Nu är jag slut som människa. Måste börja prioritera sömnen . 3,5 timmars sömn sen jag klev upp i tisdags morse är alldeles förlite helt ärligt. Har haft alla barnen hemma på taco som vanligt på fredagar. Nu ska jag bara ligga här och förmodligen sover jag på fem röda och vaknar väl runt tolv inatt om jag känner mig själv. Ha en bra kväll gott filk.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards