Alla inlägg den 14 april 2014

Av Jess - 14 april 2014 06:15

Jag blir så matt på att människor är så otroligt korkade. Allt detta tjatande om medicin hit och medicin dit, vad som är och vad som inte är. Denna häxjakt angående ADHD gör att jag inser hur fruktansvärt lite folk egentligen vet eller vill lära sig. Varför syns dessa människor mer nu ( alltså dom med diagnos) än förr? Jo för nu finns inga riktlinjer som hjälper dessa människor, förr fanns det TYDLIGA riktlinjer och ALLA  hjälptes åt om nån avvek från det. Man fick skäll ibland (det fick vi alla när vi gjorde bus) menman fick hjälp att förstå vad som var rätt och fel. Idag ska man veta utan att få den hjälpen. Sen att säga att vi med barn som har bland annat ADHD inte uppfostrar våra barn rätt va är det för dumheter? Finns nog inga föräldrar som kämpar så hårt med sina barn för att hjälpa dom, hur ofta dömer vi andra föräldrar? Ta en titt på den typiska "normala" familjen,jobbar heltid båda föräldrarna, trötta när dom kommer hem, gör mat och sedan ev träna eller nåt, umgås med barnen framför tvn om dom har tur ( nu menar jag inte att alla "normala" gör så men här är poängen att alla dras över en kant) , så kommer helgen då dricks det vin till maten på fredagen och ev nåt mer innan kvällen är slut, lördag hitta på nåt med familjen , vin eller nåt annat till middagen mm. Så ser den "typiska" familjen ut, kan det vara bra? Varför kan inte människor acceptera att alla är olika ? Se möjligheterna i människor istället för det omöjliga, hjälp den som behöver hjälp,lyssna när det behövs och vägled när det behövs. Nu har vår familj levt idetta så många år och vi har en dräglig vardag men för ca 8 årsedan hade vi ett rent helvete, ena dotter OTROLIGT utåtagerande och slogs dagligen vid utbrott, jag var mellan varven full i blåmärken. Vi provade olika mediciner med det hjälpte inte.Åren gick och vi togs oss igenom detta med nöd och näppe. Ytters få förstod hur det egentligen var/är och det handlar om okunskap och även ovilja att förstå. Vi har 4 barn och 2 med svåra npf diagnoser vi är BRA föräldrar och vi har ALLTID funnits där för våra barn när dom behöver oss. Sen så behöver samhället ÖPPNA ögonen för ALLA unga,vad finns det för våra barn att göra på sin fritid? Många gnäller på att barnen sitter vid datorerna eller tvspel all ledig tid? Varför? Jo för det finns inget annat att göra. Ungdomsgårdarna (dom få som finns) tex är inte för unga som har lite svårt, dom blir retade och mobbade vilket gör att då går dom inte dit. Idrotten är det lika med , inte all men det mesta i idrottsväg är för dom som klarar av det socialasamspelet utan problem. Lägg lite mer tid på unga med diagnoser så ska ni se att det finns MÅNGA framtidshopp bara dom får lite hjälp. Nä skärpning folket, använd era hjärnor till nåt bra och inte dumheter. Framförallt sluta se ner och nedvärdera oss med (även våra barn) barn som har svårigheter, vi kämpar i tystnad och osynlighet, ni skulle inte klara att gå i våra skor 1 dygn utan att tro att ni skulle hamna på hispan!

Och till er som anser att ADHD inte finns vad har ni för bevis?

Nä nu måste jag ha kaffe så jag får ner mitt ångande huvud så att bihålorna inte spricker. Ha en bra dag gott folk och ett tips Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!!!!!

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards