Alla inlägg under maj 2015

Av Jess - 8 maj 2015 10:16

God förmiddag!

I dag är jag ledig från skolan men har att göra. Skriva inköplista, borsta och fixa hundarna inför utställningen i morgon, plugga lite, tvätta, dammsuga, handla, fixa middag, försöka hinna sova lite innan jobbet inatt och jag har säkert glömt nåt. Blir några korta prommisar idag då jag inte vill ha GEGGIGA hundar inför i morgon. Kommer känna mig som ett slakt på utställningen men vad gör man inte för sina arbetskollegor! Maken får fixa ihop ätbart inför utställningen i morgon då jag inte kommer hinna det.  Nej nu ska jag hänga tvätten och fortsätta mitt här hemma. Ha en bra dag.

Av Jess - 7 maj 2015 09:28

God förmiddag!

Tänk om vädret kunde bestämma sig, ena stunden är det grått och mulet för att i andra stunden bli klarblått och soligt. Jag är ju en fryslort så jag pälsar på mig som bara den. Sen vill jag att det ska torka upp för att ha 2 coliie är inte så kul nu för dem blir väldigt geggiga och det ser ut där efter här hemma trots att jag dammsuger flera gånger om dagen. Det blir inte bättre av att Iris håller på att fälla ur sin vinterpäls, har stora tussar av bomullsliknande bollar överallt. Idag är det som bekant torsdag vilket betyder att jag går i skolan på kvällen, så dagen ägnas åt att städa och tvätta, det blir även några prommisar med vovvarna och lite pluggning. 

Gjorde en rensning i min garderob för jag varken hittar eller tror att jag har nå kläder, men det visade sig att jag har klänningar, byxor , träningskläder samt underkläder så det räcker, det som fattas är tjörjor, hade bara 2 kortärmade och 2 långärmade samt en kofta så tröjor måste jag försöka införskaffa. Sen håller jag på att jaga en handväska för den jag har är förliten samt inte vad jag vill ha men det verkar omöjligt att hitta en som jag vill ha. Såg en på bussen häromdagen men man får ju inte ta andras saker ju. Nej nu lite kaffe sen fortsätta här hemma, vovvarna ligger sött och sussar nu när vi varit ute på en lite längre prommis. Ha en bra dag gott folk.

Mina gosbollar!

 

Av Jess - 6 maj 2015 21:31

Så då har jag varit på 1 års kontrollen. Mina värden var superbra men dom är lite oroad över att jag inte stannar i vikt. 51,5kg vägde jag och omfånget var nu 68 cm, jag vägde 102kg när jag fick mitt ja till operationen och omfånget var då 118cm så ja jag har tappat en del   . Januari förra året vägde jag 107kg och nu alltså 51,5kg, jag mår himla bra trots att jag numer är ett benrangel för det är jag fullt medveten om att jag ser ut som. Normalt blir man överflyttad till sin HC som ska ha års kontroller men eftersom jag har de svårigheter jag har vill kirurgen inte släppa mig än, får se om dem kommer på nåt för nu har jag gått igenom olika undersökningar samt fått hjälp av dietisten men det har inte hjälpt. Ångrar jag min operation? NEJ, jag har idag ett liv det hade jag inte innan, dessutom hade jag väldigt mycket värk vilket jag inte har nu bortsett från huvudet. Kan jag rekomendera denna operation? Nej möjligen som absolut sista utvägen.

Nej nu kvällsmål sen ska jag tvinga gubben att gå sista rundan med vovvarna efter hockeyn.

Av Jess - 6 maj 2015 08:33

God morgon!

Grått och regnigt ute och KALLT idag. Hundarna var dyngsura och lagomt geggiga efter morgon promenaden!

I går skrev jag lite om mat vilket kanske störde några men det är ok. Det är svårt här hemma med mat då vi är så olika men tror jag lyckades ganska bra ändå igår. Gjorde falafel, hemgjord potatismos, en kall sås på kvarg och en sallad. Ninna kom förbi och åt lite hon med, ALLA åt av maten!!!! Helt otroligt! Idag får vi se hur det blir för då blir det mini rösti, basilikapuckar, kall sås och sallad. Måste rensa ur frysen så vi kan handla   . Jag provade igår att äta 1/4 billys panpizza, (jo jag vet att den inte är vegetarisk) jag blev jätte dålig och kroppen verkligen vrålade att den INTE vill ha kött. Varför ska det vara så att det man tycker om kan man inte äta? Samma sak med skaldjur och nötter som jag sväller igen i halsen av. Det är inte alltid rättvist! 

Idag ska jag på 1 års kontroll efter det ska jag till polisen för att hämta mitt legetimation och sen blir det en hel eftermiddag i skolan till kl 16.

Nej detta går inte i med kaffet och sedan bege mig iväg. Ha en bra dag gott folk

Av Jess - 4 maj 2015 19:34

Så vart det kväller igen då. En sak har slagit mig, folk äter ju fruktansvärt FEL. Alltså inte alla men ta bara en titt på FB om du nu har det. Det läggs upp bilder på mat i massor, inget fel med det MEN vad äter folk egentligen?  Det är bilder på pizza, jättehamburgare, pommes, friterad mat mm. Jag anser att man ska unna sig lite onyttigt mellan varven men inte flera dagar i veckan. I sverige blir vi mer och mer överviktiga och det beror faktiskt på det vi stoppar i oss samt att vi blir mer och mer stilla sittandes. Men allvarligt, det är inte svårt att äta bra och innehållsrikt. Visst kan det ta tid att göra mat och tid är nåt som är en bristvara idag, men ta då och gör storkok när ni ändå håller på med nåt i köket eller hemma. Om man spenderar helgen hemma kan man passa på att göra sånt som tar tid i matväg, sen är det bara att värma på den dag då det är menat att man ska äta. Vi har inte alltid varit duktiga på att äta näringsriktigt heller det är en vanesak, sen är det ibland svårt att göra alla nöjda. Ett tips är att göra en matsedel och som sagt göra i ordning det mesta när man är ledig så spar man både pengar och man får näringsmässigt bra mat. Här hemma har vi 1 dag i veckan då vi faktiskt äter onyttigt mest hela dagen. Det är lördagar , då är det ändå godis dag och då kan man passa på att vara onyttig om man vill. Men 9 av 10 gånger när det gäller mat så är den gjord på hemmaplan även om den inte är så nyttig. Lite svårt blir det här hemma med mat då Diddi tex inte äter mat som är ihopblandad, jag äter helt vegetariskt samt att både jag och Diddi är laktosintoleranta, maken äter inte fisk eller fågel, Nanna äter det mesta och Susann äter nästan inget av det som lagas. Alltså en ganska krånglig familj. Till middag idag blev det falukorv med högt köttinnehåll samt pasta, precis inte nyttigt men det beror på hur du gör den OCH hur MYCKET man stoppar i munnen, jag åt bönblandning och basilikapuckar och ja min mat var i närinssynpunkt mycket bättre. Men som sagt vi är männskliga och gör vad vi kan. Men utemat , även hemgjord mer än en gång i veckan är bara så fel. Man kan äta ALLT men då måste man tänka på vilken MÄNGD man kan äta utan att det blir förmycket. Lite snurrig kanske men jag tror ni fattar vart jag vill komma, om inte tja inget jag kan göra nåt åt. Nej dags att göra veckomatsedel så jag slipper senare i veckan. Ha en bra kväll alla.

Av Jess - 4 maj 2015 11:16

Igår var jag på utställning, dock fick Iris stanna hemma pga sin mage. Lucky blev Bir och Big 2. 

   

Han var jätteduktig, det var jag som var så nerövs så det va hemskt, men nu har jag gjort det och nu kan det bara bli bättre. Det är ju utställning på lördag här nästgårds så då ska båda ställas ut. Maken får rycka in och hjälpa ev när det blir att dem ska mötas. Blir intressant och se vad domaren gillar men jag är ganska säker på att Lucky går vidare , fast man ska aldrig säga aldrig   . Sen ska jag ställa dem på en officiell i juli, DÅ blir det himla intressant och se hur dem klarar sig. 

Det är måndag och ny vecka, det betyder skola, jobb och massa pluggning. I kväll ska jag och maken ta en löprunda när jag kommer hem från skolan. Ska bli skoj att han förljer med, eller rättare sagt det var han som frågade om jag hade lust att hänga på   . Nej nu måste jag fortsätta. Ha en bra dag gott folk

Av Jess - 2 maj 2015 07:46

God morgon.

Tänk att det sällan blir som man planerar. Iris mae har kurkat ur totalt och det bara rinner ur henne. Hon har fått en behandling med canikur, dock så är hon långt ifrån bra i magen, bättre men inte bra. Vi får se under dagen hur hennes mage beter sig sen får jag se hur vi ska göra, om hon ska ställas eller inte.  Luckys mage (peppar peppar ta i trä) är i bra. Han vet vad som är på gång då han fått bada och jag har borstat mm, nog för att jag gör det ändå men jag gör lite annorlunda inför utställning. Idag ska utställningsväskan packas annars lär jag glömma hälften. Sen hoppas jag på att vädret blir bättre och att det INTE blir regn, inte kul att ställa ut i regn, allra helst inte om man har långhåriga hundar!

Diddi vaknade runt 5 och mådde illa, det beror på att hon ätit saker hon inte bör och då blir det som det blir. Förhoppningsvis ger det sig under dagen med rätt kost! Nej nu kaffe och lite skolarbete innan familjen ska väckas. Blir till att handla lite på förmiddagen innan jagska bada Iris. Sen är det förberedelser inför i morgon samt göra paj till middag.  Ha en bra dag gott fok

Av Jess - 1 maj 2015 06:56

Hej hej.

Det är nu ett bra tag sedan jag skrev något, det beror på att jag haft otroligt mycket att göra när det gäller skolan men nu börjar det lugna ner sig. Diddi har hunnit fylla hela 15 år så nu är verkligen mina barn stora. Jag har gjort en vetenskaplig uppsats som höll på att driva mig till vansinne innan jag fick den klar. Tja det har hänt en hel del men just nu orkar jag inte dra upp plus att jag faktiskt inte kommer ihåg. 

Vaknade idag av att Iris tydligen är väldigt dålig i magen, fick börja med att skura köket. Har varit ute med vovvarna samt badat Iris vilket var välbehövligt pga att hennes mage är kass. Eller ja jag badade henne inte utan tog bakdelen som var mindre trevlig. På söndag är det utställning och jag hoppas att hon är bra tills dess, jag hade canicur hemma som tur är så hon har fått en första dos av det. Ska bada Lucky idag och det kommer ta sin tid då han har MASSOR av päls. Så min dag idag kommer gå åt till att fixa honom och i morgon får Iris sitt bad och då är hon förhoppningsvis bra i magen igen. Det är typiskt att nåt sådant ska hända nu bara för att dem ska ställas ut. Till hjälp på utställningen så har jag maken, han ska ställa ut Iris   . Blir lite svårt att ställa 2 vovvar samtidigt, alltså om dem ska mötas inbördes. Ska bli kul att umgås och spendera en HEL dag med vovvarna och maken ända nackdelen är att det är utomhus och jag tycker att det är KALLT! Så det blir lager på lager effekt så man överlever samt massor med kaffe! Har man tråkigt på söndag och bor i närheten av gävle kan man ju åka och titta på fina vovvar i boulongerskogen. 

Nej nu ska jag dricka lite mer kaffe och ladda inför en hel dag med badning och fixning av hundar. Ha e bra 1 maj gott folk. 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards