Alla inlägg under maj 2015

Av Jess - 23 maj 2015 07:10

Har börjat med en ny vana när det gäller hundarna. Har börjat ta en runda på ca 5 km på förmidagarna med dem, går i raskt tempo nästan så det går över i löpning. Iris som är ett energiknippe som inte blir särskilt trött av motion är helt utslagen när vi kommer hem från dessa rundor. Det är en massa att se på och väldigt många intryck vilket gör henne trött. Första halvan av turen så ligger hon lite framför medans Lucky ligger bakom och tycker att det är pest att behöva röra på sig så tidigt, men när det är ca 1 km kvar och han inser att vi är påväg hem då är det ombytta roller, för Iris vill inte hem. Fick hon som hon ville sprang hon hela dagarna. Dem är väldigt olika mina luvrbollar, Lucky är en liten latmask som helst bara vill vara vacker och ligga och lata sig, som en riktigt diva. Iris är en brud som vill röra sig och jobba, annars blir hon uttråkad och deppig. Sen så har vi det där med mat, Lucky har e VÄLDIGT känslig mage och klarar inte vad som helst medans Iris har plåtmage. Har nu ett foder som vi användt sen januari och Luckys mage är som den ska sen dess, men Iris gillar det inte riktigt, visst äter hon men inte som hon bör. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det förhon kräks om hon blir tom i magen. Problemet är att av de DYRA fodren klarar inte Lucky nåt förutom ett digestive foder som går på nästan 1000kr och det räcker nästan en månad ,vilket inte är ekonomiskt möjligt nu när jag är student. Så ska jag köpa av tex royal eller liknande måste jag köpa olika sorter och det kostar mer än det smakar. Fodret dem äter nu är ett bra foder helt klart men som sagt jag är lite kluven. Har roat mig med att läsa och kontrollera foderinnehåll och jag tror inte många vet att de dyrare varianterna har SAMMA innehåll som många av dem som du kan köpa i den vanliga affären. Har du tips angående prisvärt och bra foder dela gärna med dig. Bor du  nära Gävle och vill träna vovve ihop så hojta till. 

Av Jess - 23 maj 2015 06:58

Fy farao va ont det gör! Jag har lyckats få en låsning vid skuldran där jag har en gammal fallskada, denna låsning gjorde jag allt för att slippa. Var ut med maken i spåret igårkväll , det blåste och var inte alls skönt, försökte hela tide tänka på att INTE dra upp och ihop axeln men det gjorde jag tydligen ändå så nu sitter jag har med smärtan från H. Har tagit smätrstillande, nackdelen är att jag blir så snurrig av den så jag tar denna bara om jag har så ont att jag inte står ut. Det är nog bara andra gången jag användt denna tablett så är det nåt jag är så är det smärttålig. Jaja, bara gilla läget, dock blir det ingen löptur för mig idag pga smärtan. Ska till järnvägsmuseumet idag med Diddi och ev maken. Vi tar bussen in till stan och sedan ång tåg till museumet. Ska bli kul att se och uppleva lite historia samt att Diddi kommer ut bland folk. Sen återstår att se hur folk accepterar annorlunda!  Inatt ska jag även jobba vilket ska bli spännande med denna värk då jag har svårt att använda min vänstra arm, men jag löser det som vanligt! Hundarna sover som stenar än vilket är helt ok, önskade bara att jag också kunde det. Nej nu kaffe och uggla lite. Ha en bra dag alla

Av Jess - 22 maj 2015 07:21

God morgon!

Dagarna går rasade fort nu och jag hinner inte rikigt med, så bloggen blir mindre aktiv. Snart är det sommarlov och det är på gott och ont i våran familj. Det blir omställning för Diddi som då kommer vara än mer låst då hon inte åker till skolan. Men vi ska försöka göra det bästa av situationen. I morgon tex ska vi till järnvägsmuseet då dem firar 100 år. Ska bli spännande och samtidigt en utmaning då det kommer vara mycket folk. När man har asperger,adhd,bipolaritet samt tics är det inte helt lätt att hamna i en sådan situation där det är massor med människor, men jag är glad att hon vill åka dit så vi gör det och tar det som det kommer. Sen ska jag jobba lördagnatt! 

Nanna verkar ha en period då hon är gladare och en aning mer social, det känns skönt. Hon har handlat lite kläder via nätet och det är behövligt. Hon har bra smak när det kommer till kläder måste jag säga. Snart så flyttar Susann till eget och jag och maken får ett sovrum, det är några år sedan vi hade det så det kommer kännas ovant ett tag. Sen att bara ha 2 av 4 barn boendes hemma kommer också vaa konstigt, men barnen växer upp och vill stå på egna ben. 

Träningen går bra, dock bråkar mina lungor och krampar när jag är ute i spåret. Vi springer varannan dag jag och maken, sista vändan så krampade jag så pass att jag var tvungen att gå mer än tidigare. Blir arg eftersom jag har orken men kan inte andas. Jaja, om det inte ger sig får jag ringa HC för att få hjälp. Sen så har jag anmält mig till ett fitcamp vilket kommer bli skoj! Maken är ingen som gillar gruppträning så han hoppade det. Det är 24fitclub och det är gratis, vem säger att gratis inte är bra? Allt behöver inte kosta pengar så det så! Det ger minst lika bra träning och man behöver inte oroa sig för att pengarna ska räcka! 

Nej nu kaffe och se till att Didd kommer iväg till skolan. Sen blir det en runda med vovvarna!

Av Jess - 19 maj 2015 10:00


Jag tycker att det är väldigt roligt att maken och jag har börjat springa ihop. Han har även en sådan där dyr cykel som han cyklar på, han kommer ta upp cyklingen också. Kan bli hur bra som helst detta ju, träning och kostomläggning. Vi har ju köpt lite saker t.ex protein och lite träningskläder mm nu och det sporrar ännu mer. Lite kul är det att mina syskon också tränar en hel del, allt kom liksom när vi vart ”vuxna” dock har vi lite olika syn på detta med träning men vad gör det. Jag VÄGRAR betala massor av pengar på träningskort nu när jag lärt mig att man inte behöver det .  Visst skulle det vara kul men sen så är det ju så att man ska ha ekonomi för det också, nej jag och maken satsar på vårt sätt och det funkar det med. Om jag får råd kan det ev bli ett rent gymkort men vi får se, har vikter hemma och man måste inte ha vikter för att få lite muskler, det räcker med ens egna kropp som verktyg.  Ska ju även börja träna med Iris plus att hon behöver lite mer motion än hon får idag, Lucky är noll intresserad och vill inte hur jag än gör så han får vara soffpotatis det är helt ok.  Sen kan man alltid hoppas på att man lyckas smitta barnen så dem också vill följa med ut, inte med och springa kanske men ut i naturen iaf, vem vet en dag kanske .

Av Jess - 19 maj 2015 07:13

God morgon!

Gårdagen blev inte riktigt vad jag planerat men hur ofta blir den det? Dock blev det en bra dag ändå. Vi hade debatt på engelskan vilket blev himla kul. Fick även reda på att jag klarade exell provet, phu nu är det bara redovisningen med powerpoint kvar idag sen är jag KLAR för denna termin. Jag har kämpat och är stolt över att jag klarat av detta. Nu vill jag bara komma in på utbildningen i Säter också. När jag kom hem från skolan på kvällen  igår så tog jag och maken en löptur, det gick bättre denna gång. Det tar sig sa mordbrännaren! Idag då, nu på morgonen ska jag och Diddi till soc på uppföljning med hennes kontaktperson efter det ska jag hem och försöka hinna dammsuga innan jag ska till skolan. Ska iväg med maken en sväng och handla efter skolan. I kväll blir det en löptur till. Nej nu har jag inte tid med detta. Ha en bra dag.

Av Jess - 18 maj 2015 06:29

Så var helgen slut och det är åter vardag. Hela helgen har det varit tråkväder och kallt. Jag och maken har sprungit ihop och det är kul att göra nåt tillsammans. Vi har även varit till xxl och fyndat en del, synd bara att jag är laktosintolerant för dem hade himla bra pris på sitt proteinpulver men maken fick 4 kg iaf. Vi båda köpte nya löpardojor, löparstrumpor, sportdryck, ja massor med saker blev det orkar inte rabbla allt   . Det blev inte dyrt ka jag säga så nog har vi gjort KLIPP alltid. Var  hela familjen till mina föräldrars sutga och grillade, mamma var i Polen så vi tog med pappa det.Har även varit barnvakt till mina håriga barnbar Amy och Sheldon då Ninna varit i norrland!Så mycket mer har inte hänt denna helg förutom att jag pluggat och tvättmaskinen har gått varm, med andra ord en helt vanlig helg. Nej nu kaffe och öppna word så jag kan göra klar psykiatrin, sen blir det till att göra den föbenat tråkiga powerpoint uppgiften men sen är ALLA uppgifter för denna termin klar!!!! Lägger in några bilder från helgen.

         

Av Jess - 15 maj 2015 09:07

Denna vecka har jag haftt mer än fullt upp. I måndags var jag till Säter för att göra antagningsprovet, mina snälla föräldrar körde mig dit och hem. I tisdags hade jag prov på facktermer inom psykiatrin, hade alla rätt samt att jag hade prov på exell. Onsdagen hade jag nationellt prov i engelska, 5 timmar! Så jag har pluggat som e galning kan jag berätta. Ska göra klar två inlämningar denna vecka, den ena är jag nästan klar med. Som tur är så är det inga stora inlämningar och jag har till på söndag 23.59 på mig. Sen har jag vad jag vet bara en inlämning kvar att göra och som jag förstått så har jag inga mer prov nu men vem vet. 

Jag har börjat träna komandon med Iris och det går bra, hon är så matfixerad så hon har stenkoll så länge jag har godis*S* Men det går bättre och bättre även utan. Lucky är noll intresserad och är inte särskilt matglad heller så det blir svårare, men han är inte sån som drar iväg på det sättet Iris gör, han kan dra om det kommer en annan hane men hittils har jag fåt stopp på honom. Måste även träna båda på att INTE försöka äta upp traktorer, jag vet banne mig inte varför dom blir som rabiessmittade galningar när det kommer traktorer och vi är i rastgården. Så jag har en del att göra med vovvarna.

Susann kommer helt plötsligt flytta en månad tidigare så redan 1 juni flyttar hon. Kommer kännas konstig på flera sätt men man måste inse att barnen blir vuxna och vill ha ett eget liv.

Juni månad är jag ledig från skola och jobb förutom 2 nätter. Då ska jag lägga all krut på att övningsköra och plugga klart teorin så jag får mitt förbenade körkort nångång   .

Nej nu lite kaffe och vänta på att alla sjusovare ska vakna, tänk om en annan fick sova också.

Av Jess - 10 maj 2015 08:29

Igår var jag på utställning med Lucky och Iris direkt efter jobbet. Det var kallt och jag var väldans trött. Domaren gillade uppenbarligen inte Lucky som tyvärr inte ens fick ett hp, men alla kan inte gilla lika. Iris däremot blev big 1:a och placerade sig tyvärr inte i bis finalen ( hon blev 5:a av 6 hundar i finalen) Himla fina priser fick hon. Jag fick hjälp att ställa Lucky , tack Sandra för hjälpen. Nästa utställning blir en officiell i gävle för brukshundar den 12 juli. Det ska bli spännande. Lägger in lite blider från igår.

                 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards