Alla inlägg under juli 2014

Av Jess - 18 juli 2014 06:46

God morgon där ute. Idag börjar min jobbvecka och naturligtvis vaknade jag aptidigt, men får försöka sova nån timme sen. Didd har inte sovit alls och det blir oftare och oftare nu men det beror på att det är sommarlov. Jag lider med henne för hon vill sova men nepp omöjligt.

Tänkt lite på mitt liv sen jag blev gbp opererad. Jag gick ner 13kg på flytet och har gått ner 17kg till sen dess, visst ser jag och känner att jag gått ner MEN jag ser inte det andra ser, många tycker jag blivit jätte smal, jag ser inte det. Nu vet jag att det tar tid att lära sig sin nya kropp och jag kommer låta det ta den tiden och jag hoppas att ni runt om mig där ute förstår hur jag menar när jag säger att jag inte ser det ni ser. Resan fram tills idag har inte varit smärtfri, visst jag behöver inte längre blodtrycks medicin utan jag mår fint. Men jag har haft/har stora svårigheter med att äta, jag kan oftast inte äta nå kött alls utan att må fruktansvärt illa men det kanske släpper ,mjukt börd mm. Jag levde ett tag på kvarg men nu är jag så less på det så jag kan bara inte äta det. Jag försöker äta det jag ska men som sagt det är inte lätt. Jag har gjort en gastroskopi för att kolla min lilla magficka, den var helt normal. Jag har även gjort röntgen med och utan kontrast allt som allt 4 gånger inte heller det visar nåt. Men jag anser trots dessa problem att göra denna operation är det bästa som hänt mig, jag hade inte mycket till liv innan. Stor, klumpig, väldiga smärtor (har fortfarande men inte lika svåra i knäna) högt blodtryck mm. Min huvudvärk är lindrigare men jag får fortfarande massa anfall och huvudvärken blir jag inte av med även om jag blir pinnsmal, den kommer vara en del av mig tills jag blir gammal helt enkelt. Träning har det blivit dåligt med men det får jag ta tag i när allt återgår till det normala när skolorna börjar mm. Men jag går ca 8km/per dag iaf. Till er som anser att en gbp operation är en genväg ni vet inte vad ni pratar om faktiskt. Det är ett hjälp verktyg och om man inte lägger om sitt liv och sköter om sig går man snart upp igen. Så varje dag resten av mitt liv måste jag tänka på hur,vad och hur mycket jag stoppar i mig. Nu har jag iofs ingen hungerkänsla så om jag inte har koll på tiden så äter jag inte heller vilket i sig kan bli farligt , alltså om jag inte äter alls. JAg blir inte mätt som förr utan det tar stopp när jag är "mätt". Jag får i mig max 1dl sen är det tvärstopp. Men som jag skrev jag ångrar inte en sekund att jag gjort denna operation, den räddade mitt liv.

Nej nu kaffe sen kamma vovven lite innan jag ska försöka sova nån timme. Ha en bra dag och kom ihåg att setill att få i er vätska i värmen.  Sätter in en bild på hur jag ser ut idag och hur jag såg utt förr bara för att visa att jag lyckats. Har dock 10kg kvar att gå ner.

 

 

Av Jess - 17 juli 2014 06:53

God morgon där ute. Idag är jag tröttare än normalt. Lucky stod och krafsade och puttade på mig och jag såg att maken fortfarande sov så då var jag säker på att klockan var före halv sex. Jag försökte putta ner honom men han gav sig inte och tur var väl det för klockan var faktiskt 6 och maken hade försovit sig. Man kan ju tycka att Lucky skulle väcka maken då i stället men nej det är matte man väcker . Jaja bara gilla läget, vovven rastad , maken på jobbet, frukost avklarad ( en halv dl fruktsallad),djuren utfodrade samt lådorna fixade. Nu ska jag dricka kaffe och förssöka lindra skallen lite. Senare idag ska jag in till Nanna och följa med henne på ett möte sen förljer hon med hem och käkar med oss.

Av Jess - 16 juli 2014 08:40

God förmiddag!

Jaha vad bjuder denna dag på då? Den som väntar får se. Har varit på prommis med vovven samt tagit en dusch. Försökt få i mig nåt i magen men idag vill det sig inte alls. Så jag får ta lite proteinpulver i kaffet så jag får i mig nå näring iaf. Måste iväg och köpa kattsand idag för det börjar sina lite i lådorna, förutom det är det bara det vanliga här hemma att göra samt några samtal. Längtar så 2 veckor framåt för då händer det grejer här hemma. Kommer bli lite rörigt i början men vad gör väl det. Nej nu kaffe innan jag får bryt på mitt huvud. Ha en toppen dag där ute

Av Jess - 15 juli 2014 09:26

God förmiddag gott folk. Halvtrist väder ute men det gör inget för idag har jag en del att göra. Var in till Nanna igår , det är så mysigt att umgås med henne nu för hon har blivit socialare sen hon flyttade. Det kommer bli lite förändring i vårt hem i slutet av augusti och det kommer bli en lättnad faktiskt. Vad det är får ni veta sen när det är dags och klart.

Har en del möten denna vecka samt samtal att fixa mm. Med andra ord inget ovanligt. Insåg att det är lite drygt 3 veckor kvar tills det är dags att ge sig iväg på getaway rockfestival här i stan. 3 underbara dagar med massa hårdrock och urmysigt folk. Ja detta är nåt jag ser fram emot varje år sen det startade, detta är min och makens ledighet. I år blir det helt nyktert för min del men det gör inget för det är musiken jag är där för och givetvis för att träffa mysigt folk. nej nu kaffe innan jag fortsätter här hemma. Ha en bra dag ...

Av Jess - 14 juli 2014 08:09

God morgon gott folk. Idag vill jag inte vara med alls, min skalle bråkar som sjutton haft 2 anfall på 1,5 timme. Jaja sånt är livet. Lucky tyckte inte att jag skulle ligga kvar i sängen när maken åkt till jobbet så det var bara att kliva upp. Vi tog en runda på ca 40 min och det är kvalmigt men jag var lite frusen. Sen hem och försöka få skallen att lugna ner sig. Verkar bli en dryg dag men det är som det är. Idag ska vi handla samt hem till Nanna och hälsa på lite. Förutom det ska jag försöka prata lite med Diddi om vilken färg hon ska ha på väggarna i sitt rum, vi ska göra om hennes rum och gör om så som hon vill ha. Så på vår semester ska det ske och då får hon bo i vardagsrummet några dagar. Jag funderar på om vi ska ge oss på köket med för jag är hiskligt trött på dom gröna tapeterna med tja jag tror det är blåbärsris på dom. Sen så ska det tvättas som vanligt här hemma samt dammsuga och torka golven. Nej nu kaffe sen sätta fart så gott det går. Ha en bra dag gott folk

Av Jess - 13 juli 2014 07:58

Ja jag vet att det gått några dagar nu utan att jag skrivit något men den jag jobbar hos har varit på en liten semesterresa till stockholm och jag plus 2 kollegor har jobbat. Jag har gjort mina nätter som vanligt fast på ett hotell i stället. Jag kom hem ca 15:15 blev då hämtad av maken sen åkte vi direkt och hämtade Nanna för vi skulle ju på den sk släktträffen som alltid är lördag vecka 28 varje år. Hem en snabbis för att lämna min packning samt för att setill att Diddi fick lite god mat för hon skulle minsann inte följa med. Trött som bara den var jag eftersom jag sovit ca 6 timmar sen jag klev upp i onsdags. Maken hade redan skjutsat upp Ninna , Johan, Suss och tom till festen. När vi kom dit så reagerade många på att jag gått ner mycket , ja jo jag vet vågen säger idag -30kg och visst ser jag att jag gått ner men inte på det viset andra ser tydligen. Vi gick en tipsrunda som Ninna och Suss gjort , trevligt och roligt. Sen blev det ett gruppfoto. Vi grillade lite och Nanna,Suss,Ninna,Tom och Johan  satt och bubblade. Flickorna är nu så stora att dom får dricka alkohol och där i skogen behöver man inte bry sig så mycket *S* Vi åkte hem efter ca 2,5 timme dels för att jag var såååååååå trött och dels för att Nanna tyckte att nu räcker det. Varje år lördag vecka 28 är denna tillställning och det är trevligt.

Min stora pälsboll här hemma visste inte hur han skulle göra när jag kom hem han var så otroligt glad och for runt benen som en galning. Men det märks att jag varit borta för han har backat lite i sina rädslor, men bara jobba vidare. Dock tror jag att han behöver en pälsbolls kompis så han har nån att ty sig till. Men just nu har jag inte dom pengarna att lägga ut i en summa. Spara ett tag sen titta efter en kompis, dock blir det en tik denna gång*S*  Nej nu lite mer kaffe sen hoppa in i duschen innan jag ska iväg på ett besök som jag inte riktigt vet hur det kommer att gå men det visar sig.  Ha en bra dag ni som läser.

Av Jess - 8 juli 2014 20:57

Så blev det kväller då. Jag har packat till mig och till Lucky. Jag ska med den jag jobbar hos till sthlm , vi blir tre assar som ska jobba. Lucky ska till mina föräldrar i deras stuga medans jag är i sthlm. Maken får fixa hemmet och barnen under tiden. Jag har även fixat pälsen och klorna på Lucky nu ikväll. Nej nu ska jag och maken fortsätta titta på supernatural. Ha en bra kväll ni som läser.

Av Jess - 8 juli 2014 08:26

God förmiddag där ute. Idag är det himla varmt. Tyckte jag var smart som gick ut sju med vovven , tänkte att då är det fortfarande svalt, ack så fel jag hade. Det blev bara en nätt runda på 2,4km för sen kroknade både vovven och jag. Nackdelen med denna värme för min vovve är att han tappat aptiten och lider av värmen. Jag tycker lite synd om honom faktiskt, min nalle. Nu har han lagt sig i närheten av en av fläktarna och sover sött, han dricker dock massa vatten vilket är bra men jag vill att han äter åxå ju. Men men det kommer väl, vi människor är ju inte så matglada heller när det blir väldigt varmt. Idag blir det till att städa av en del och mot kvällen när mannen kommit hem så måste vi till ikea för Susann måste ha en rullgardin eller persienner i sitt rum, hon har solen i nyllet då solen är på den sidan hela morgonen, stackars barn. Dessutom blir det jätte hett eftersom solen ligger rakt in. Tvättmaskinen går och efter jag druckit kaffet ska jag sätta igång att städa toaletterna. Ja jag vet att man ska vara ute när det är sånt här väder men jag gillar inte att vara i solen och dessutom så har jag att göra. Missförstå mig inte jag gillar sommaren men inte att vara i solen. Nej nu dricka kaffe. Ha en underbar dag alla.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards