Alla inlägg under maj 2014

Av Jess - 23 maj 2014 11:39

Go förmidda gott folk. Idag är det varmt så till och med jag tycker att det är varmt, Lucky tycker det är varmt hela tiden oavsett vart han är, inte så konstigt då han har otroligt med päls. Han borstas varje dag och till slut bör väl all underull vara borta. Igår när ja var till rastgården med honom för att han skulle kunna få springa lös fick han vara med om en hysterisk matte. Jag vaar påväg mot utgången medans Lucky var långt ner i rastgården, han lunkade i maklig takt mot mig när jag får syn på en ORM , jag vrålade stanna och visade automatiskt stoptecken med handen ( Litha behövde inga ord utan jag använde tecken till henne) , han tvärnitade och bara stirrade på mig där jag stod och hoppade och vrålade. När ormen kommit en bit ifrån ropade jag hit och han kom snällt.Phu allt gick bra som tur var. Jag gillar inte ormar eller jo det gör jg men då pratar vi om kramormar dom är jag inte rädd för. Så jag kommer INTE gå till den rastgården sommartid någe mer. Ryser ov obehag!!! Till nåt trevligare. Vi var på grillkväll med Nannas boende och det var jötte mysigt. Nanna tyckte nog det var lite jobbigt i början men hon var duktig och som tur var så var det inte så många. vi gick en tipsrunda ,Peter och jag i ett lag och Nanna, Ninna och Susann i ett vet inte hur många lag vi blev men kul var det. Sen grillades det hamburgare och korv som dom bjöd på, sen fick vi fika på det. Vi var där drygt 2 timmar och Nanna var hur duktig som helst. Diddi ville inte följa med för jag kunde inte ge henne ett exakt klockslag när vi skulle vara hemma och då klarar hon inte att åka. Lucky var hos mina föräldrar som även var back upp till Diddi medans vi var iväg.

Idag har jag borstar ur Lucky en hel kasse med under ull och ska borsta hans tänder om en stund. Sen kommer  Nanna hem samt Ninna för det är ju tacofredag som vanligt*S* Älskar dessa dagar då alla barnen är hemma. Det är så mysigt. Jo just det jag var ju till sjukgymnasten igår och jag får inte gå på jumpa samt att jag inte får gå längre än ca 2 km per promenad. Får dock gå på gymet och det är jag glad för. Ska tillbaka nästa vecka för att påbörja rehab för mina knän. Om det inte sker nån förbättring på 2-3 månader vill hon att jag ska röntga knäna och ev göra en artoskopi. Så vi får se vad som händer. Nej nu kaffe sen dammsuga för efter att ha borstat vovve är det HÅR överallt, alltså mer än vanligt...Ha en bra dag i sommarvärmen och glöm inte att dricka mycke vätska.

Av Jess - 22 maj 2014 09:00

Så var det torsdag och nu är det bara ngra dagar kvar av min sjukskrivning sen är det återgång till jobbet. det där med att komma ihåg att äta är svårt allra helst om jag inte är hemma. Jag känner fortfarande ingen hunger vilket gör att jag inte äter om jag inte har larm på telefonen och är jag dessutom inte hemma så blir det oftast inte av. Men det kommer väl med tiden att jag får till det. Vätskan är det inga problem med som tur är. Jag har insett att mjukt bröd inte är min grej, jag blir illamående när jag ätit mjuktbröd. Sen så får jag inte i mig riktigt den mängd jag bör när jag äter men det kanske kommer med tiden. Vågen rör sig sakta men säkert nedåt iaf. Idag ska jag till sjukgymnasten med mina knän, det ska bli intressant och se vad dom säger. Snart kommer Susanns pojkvän Tom hit och det ska bli så kul. Vet inte hur länge han stannar denna sommar men det blir minst 2 månader iaf tror jag. Det kommer även en till hit och hälsar på som är kompis med Susann,Tom och Nanna. Han kommer från scottland*S* Så det blir till att skämmas ögonen ur sig när man förssöker prata engelska, men huvudsaken är att man gör sig förstådd , så det så. Sen som sagt ska familjen idag iväg på en grillkväll med Nannas boende och det ska bli super kul   . Det verkar bli varmt och fint idag så det passar ju bra. Lucky är mindre imponerad av värmen och det är förståligt, han har ju så mycket päls den killen. Nej nu lite kaffe sen ska jag ta en prommis till rastgården för att Lucky ska kunna springa lös en stund och göra av med lite enegri. Ha en bra dag och glöm inte att dricka mycket vätska nu när det är varmt.

Av Jess - 21 maj 2014 15:03

Jaha och vart tog tisdagen vägen? Nanna sov hos oss natten till igår och på förmiddagen tog hon och jag bussen hem till henne. Hon städade lite medans jag gjorde lite matlådor.Följde med henne på ett möte på eftermiddagen. Jag kom hem straxt efter fem och då var det bara att göra middag*S* Ja dagarna går fort nu. Idag har det varit växlande molnighet och sol, ett tag trodde jag att Tor skulle komma på besök för det var kolsvart på himlen och just när det blev som mörkast skulle jag iväg på info om en respirator så när jag klev ut så åkte lurarna i med hög musik för om jag hör muller blir jag stel av rädsla om jag är ute. Ja jag vet att jag är fånig men så är det. Väl hemma så kom Diddi nån minut efter mig och hon skulle minsann baka en sockerkaka och det fick hon väl göra. Har inte gjort många knop idag för pollen tar kål på mig kan jag säga, blir aptrött och det KLIAR, även Diddi blir väldigt seg och trött men inte sover hon mer på nätterna för det. Hon är inne i en period då hon somnar runt 23 och vaknar mellan 3och 5, det är för lite sömn men vad gör man , hon kan inte sova helt enkelt. Lucky ligger och sover  bredvid kylen och ja det är varmt inne om man kolla på tempen men jag känner inte värmen utan har faktiskt långbrallor och tjocka strumpor på mig samt tröja. När Lucky sover djupt så låter det som om han suger på napp ibland, han är lustig vår pälsboll. I morgon ska jag till sjukgymnasten med mina knän sen mot kvällningen ska jag , maken och ev Ninna,Susann och Diddi iväg på grillkväll med Nannas boende, ja Nanna ska ju naturligtvis med också. Det ska bli kul att träffa både personal men även andra som bor i området. Nej nu ska jag dricka kaffe och försöka få i mig nåt mellis, har dock svårt att äta just nu och blir illamående av allt utom vätska, jaja det kanske är värmen vem vet.Ha en bra dag alla

Av Jess - 19 maj 2014 11:49

Så var det måndag igen och det är 3 veckor sedan jag opererades. Tiden går fort och nästa vecka börjar jag jobba igen, det ska bli skönt att få en vardag som det ska igen. Har inte gått ner särskilt mycket sen op 2,5kg bara men det är helt ok.  Just nu börjar det bli mycket igen men jag har klarat det förr och gör det igen. Allt för mina barn oavsett! Mycket funderingar blir det och lösningar finner jag påvägen, det är en fördel jag fått lära mig under alla dessa år med mina barn. Vi får se vad som blir och hur det blir men bra ska det bli. När jag vet hur och vad  så kommer jag dela med mig av det.Skulle ju ha varit på ett jumpapass på förmiddagen men mina knän säger nej så det blir yoga ikväll plus kortare promenader med Lucky. Nej nu fortsätta med galenskaperna här hemma. Ha en bra dag gott folk.

Av Jess - 18 maj 2014 13:57

Så har det varit några dagar utan bloggande men det har sina orsaker. Har varit hos Nanna några dagar och nätter då hon behövt det helt enkelt. Idag är det verkligen sommar här, å visst jag svettas inte och tycker inte det är apvarmt som många andra   Lucky däremot tycker det är väldigt varmt och vem skulle inte tycka det med al den päls han har.Stackars mattegrisen. Det får bli korta rundor för annars blir det för jobbigt för honom. Var dock ute en 30min sväng tidigt i morse och får ta en lite längre sväng ikväll när det blivit svalare. En nackdel med våran lägenhet är att när det blir sommar och varmt så blir det HIMLANS VARMT inne och det går inte att få ner temperaturen , så nu har fläktarna kommit in och i vardagsrummet har vi ett sk kyltorn, fast när jag sitter därinne måste jag ha fleecceträjan på för jag fryser   medans dom övriga tycker att dom flyter bort.Jag har haft sjuk träningsvärk efter mitt jypapass i torsdags och har fortfarande träningsvärk men men thats life. I morgon blir det jympa på förmiddan och yoga på kvällen sen får vi se hur jag mår på tisdag*s* Det är skönt att ha kommt igång med träningen, dock har jag svår med promenaderna för jag får så himla ont i knäna men det gers sig antar jag. Gymnasten sa åt mig att inte gå längre än 3-4 km per promenad och max 2 sådana per dag för att skona mina knän. Tror hon har rätt faktiskt så jag får lyssna på henne tillsvidare, men träna gör jag ändå fast jag lyssnar till kroppen . Nej nu lite mellis sen får vi se vad som händer. Ha en bra dag i värmen och glöm inte att dricka mer nu när det är varmt.

Av Jess - 15 maj 2014 12:17

Ja då var årskortet inhandlat och ikväll kör jag första passet, börja försiktigt med ett baspass. Ska bli underbart skönt att komma igång. Har varit på apoteket och hämta ut Diddis näringsdrycker samt melatoninet så hon kan få sova som hon ska. Lucky fick följa med eftersom vi åkte bil med pappa som skulle till stan i annat ärende då jag skulle köpa årskortet. Ska om en stund ut på en pw med vovven och efter det ska jag väl setill att Diddi får i sig nåt när hon kommerhem från skolan samt få henne att göra sista delen av läxan. Sen blir det till att göra middag innan jag ska iväg och träna. Tja så ser min dag ut idag , hur ser din ut?

 

Av Jess - 14 maj 2014 19:04

Tja allt blir inte som man tänkt sig men nya tag i morgon. Till middag idag blev det äppelkorvgryta och pasta, annorlunda men helt ok samt så gjorde jag en matig sallad till. Diddi åt naturligtvis inte så hon fick stekt falukorv, pasta och sallad. Idag gick det bättre med läxorna, hon kämpar på duktigt. Både Susann och Diddi har varit i skolan idag , snart är det sommarlov med allt vad det innebär. Alltså rent skit, det borde inte vara så långa lov och det är framförallt inte bra för Diddi. Var in till Nanna igår och förljde med till läkaren sedan var vi och fikade på subway. Hon var jätteduktig och föklarade bra. Har nu fixat så att hennes journaler kommer till hennes nya hc. Har nyss kommit hem från en promenad med Lucky och maken, det blev 3,5km alltid nåt. Jag ska ju inte gå för långa sträckor så jag är nöjd, nu blir det bara en kissvända för Lucky innan det är dags för sängen. Nej nu kaffe och sen titta på the orignals, det som är synd är att det är säsongsavslutning på det och i morgon är det säsongsavslutning på the vampier diariys *suck* Ha en bra kväll gott folk.

Av Jess - 14 maj 2014 10:35

Ja jo jag och mitt minne    blev inte riktigt som jag tänkt men vad gör det. Har jagat BuP för att få ut journalkopior mm samt att jag skulle ha åkt och tränat men eftersom jag då även glömt att jag har andra telemöten så blev det till att skjuta på träningen. Pappa kom och hämtade Lucky så då passar jag på att dammsuga och torka golv när jag ändå måste passa telefonen. Ska väl ta och tvätta lite också annars svämmar väl tvättkorgen snart över. På eftermiddagen följer jag med pappa när han har ärenden in till stan och passar då på att fixa ett årskort på friskis så det är klart. Och om jag nu inte bommat nåt i morgon förmiddag så blir det ett baspass på friskis. Idag får det bli lite squats och plankan samt promenad. Så lite blir det gjort iaf. Nej nu fortsätta innan pappa kommer tillbaka med Lucky. Ha en bra dag alla.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards