Alla inlägg den 3 mars 2013

Av Jess - 3 mars 2013 23:30

Otrolig vad man kan göra med lite blod.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/blodprov-avslojar-autism


En av mina flickor har ingått i denna studie angående just detta. Personalen kom då hem och tog blodprover mm trots att dom jobbade i uppsala. Jag tycker det är intressant att det går att göra på detta vis. Vi kommer vara med i denna studie tills den är helt klar och hur länge det är vet jag ej, men det är otroligt duktiga människor som jobbar med detta. Vi kommer få ta del av vad dom kommer fram till och om och vilka skillnader som det visar.Detta kommer förhoppningsvis medföra att färre blir drabbade med att inte bli förstådda  och illa behandlade. Lilltrollet som har asperger är till viss del lik i sitt beteende som sin syster som har atypisk autism men ändå inte. Båda är ju inom autismspektrat sen finns det några till som går under det. Nu vill man tydligen att alla dessa ska samlas under ett namn men deet blir ju lite fel tycker jag. För dom är väldigt olika men ändå inte och ska man ha samma namn på dem så kommer man inte veta vad som är vad och hur man skall kunna hjälpa dem med dessa diagnoser. Mina tjejer är så olika fast ändå inte, är liksom svårt att förklara, det som går att förklara är att den ena är mer social och hon är även utåtagerande. Hon har slagit mig gul och blå när hon var mindre medans den andra aldrig höjt handen eller blivit tokig ( jo 2 gånger har hon faktiskt blivit skogstokig) Så för mig är det obeglipligt att man ska ha 1 namn på dessa diagnoser, men jag är ju BARA en mamma som levt ihop med barnen sen dom föddes och dom som bestämmer har nog i de flesta fallen inte den erfarenheten.

Fast jag har insett att Nanna förmodligen har fel diagnos, dock så tillämpas inte denna typ av diagnos i sverige vad jag vet men har läst på massor om just McDD vilket till 98% stämmer in på henne, detta medför att hon ( om hon nu har det vilket jag är säker på) hon varit felmedicinerad, dete finns nämligen ingen medicin som bevisligen kan hjälpa dessa människor med denna diagnos. Många som har atypisk autism som inte riktigt känner igen sig eller som förälder inte känner att det riktigt stämmer ska kanske ta en titt på just McDD.

Du som läser min blogg vad har du för erfarenheter och vad tycker du om att man ska ha gemensamt namn på desa diagnoser?

Av Jess - 3 mars 2013 19:22

Tja då är denna helg slut straxt, eller rättare sagt snart får jag ett dygns vila efter denna natt då jag gör tredje natten av sex. Jag har ju minskat en natt i veckan för att orka försöka gå ordning på allt. Hur mitt schema kommer se ut från och med 1 april vet jag inte ännu men det visar sig, vilket som så kommer jag jobba 75% nu. Lilltrollet ska ta prover veckan som kommer då proverna visar på att hon förmodligen har en infektion/inflammation som beror på gallstenarna. Nanna ska till tandis i morgon eftersom det är ca 3 månader sen sist hon var där. Hon går ju var tredje månad ca. På onsdag ska jag följa med Peter till neurologen, ska bli spännande och få se vad dom ska göra. 

Idag ska jag ha kortkjol på mig istället för mina lååånga kjolar, dom ligger tyvär i tvätten. Tja ombyter förnöjer heter det ju, men jag saknar mina låååånga kjolar! Idag har jag bytt ut all kattsand i kattlådorna vilket tar sin lilla tid när det ska skuras och så också, men nu är det gjort.

Köpte mig ett nagellack igår på dollar, förvisso ett billigt så kavliten borde jag inte ha nå förväntningar på, satan i gatan vilket skitlack, det knorva ihop sig men den cerisa färgen vägrar försninna , själva lacket är borta men inte färgen. Kan tala om att det åkte i soperna fortare än kvickt. Får fortsätta leta ett bra lack, behöver närmligen nåt som hjälper mina naglar att vara starka nu när jag nästan fått dom i den längd dom är i när jag gör gelenaglar*S* Lite impad är jag över att dom inte gått av som dom brukar göra, vem vet kanske det beror på att jag mår så bra nu när jag låter mitt inre vara med utåt. Många saker förändras i mig och runt mig och jag njuter faktiskt av det. Även småtjejerna går igenom en utveckling nu och jag kan bara le och känna glädje. Nej nu har jag inte tid med detta utan måste sätta lite fart med det sista innan jobbet. Ha en trevlig söndagskväll alla.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards