Alla inlägg den 5 mars 2013

Av Jess - 5 mars 2013 12:15

1 dygns ledigt har nu gått, nu blir det 3 nätter innan jag är långledig. Idag har jag vaarit och veckohandlat min snälla far körde mig då han iaf hade ärenden i stan. Passade på att köpa färska örter som jag ska plantera om, köpte, citronmellis,oregano ,basilika och mejram. Kommer köpa lite fler men ska även plantera frön nu när jag blir ledig, hoppas det lyckas bli nåt av det. Är mysigt och det doftar så gott när man har örter mm och för att inte tala om vilka bra saker man kan göra med dom. Inte bara som krydda i maten utan även medicin!

Det pratas mellan varven om det vi stoppar i oss och att man ska inte äta det eller det, jag blir lite irriterad för allt är idividuellt hur man reagerar. Jag läste en artikel på ett av forumen jag är på och kan säga att just den artikeln ska man ta med en (stor) nypa salt. Läs länken nedanför

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=233&artikel=5303921

Alltså opiodida peptider bildas när man njuter av något,det i sin tur ger signal i hjärnan om mer

det betyder att du kan bli beroende av precis vad som helst. Laktos kan påverka dom med npf men långt ifrån alla, liksom vitt mjöl. Men som sagt prova sig fram bör man göra.Jag har provat lite olika varianter och deet jag kan se på mina barn och mig själv är att utan eller för lite kolhydrater får adhd symptomen att öka drastiskt, men det är som sagt på oss det kanske inte blir så för just er.

Enkel matte är att förr var det lättare ( jo så är det) för då var allt på ett visst sätt och så var det bara plus att vi åt sundare än vi gör idag. Idag orkar/hinner vi inte laga mat från grunden, jag har max 1 dag i veckan jag kör med nåt halvfabrikat för det har jag sett på oss alla i familjen att halvfabrikat eller sk utemat ökar retligheten hos oss alla, varför kan man undra. Jag tror att det handlar om att kroppen vill ha rena produkter, nu pratar jag inte om att man ska köpa kravmärkta prylar ( som faktiskt ofta är i sämre skick) men att istället för att köpa frysta hamburgare/köttbullar så köp köttfärs och gör egna. Jag skulle behöva ha 48 timmar per dygn men så är inte fallet och jag har lärt mig ( trots att jag avskyr att laga mat) att på kort tid göra mat från grunden och ibland gör jag till och med flera maträter samtidigt medans jag  ändå är på gång vilket leder till att jag spar tid, jag pratar inte o långkok utan om snabba rätter. Långkok är nog det bästa som finns men ack så tråkigt att göra,men nu på långledigheten så blir det 1 dag med matlagning för hela slanten. Nej nu ska jag faktiskt gå och lägga migför jag är trött som satan och Lilltrollet är hos Peter denna vecka så jag kan lägga mig när jag känner för det (nästan iaf) Ha en kanondag alla och lämna gärna synpunkt på vad ni tror om det länken tar upp.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards