Alla inlägg under februari 2014

Av Jess - 10 februari 2014 10:02

Ja men då var det några dagar sedan jag skrev. Har inte haft ork eller lust helt enkelt. Nanna tackade ja till lägenheten, så den 1 mars flyttar hon. Hon tycker det ska bli skönt och det är ett bra boende med bra hjälp. Så nu i veckan ska hon skriva kontrakt och så ska vi åka och handla lite saker till hennes nya hem. Sen så fick jag hem papper från fk idag att eftersom Hanna blir 19 i år har vi bara rätt till vb på henne till juni, dock ska jag säga ifrån mig det på henne när hon skrivit kontrakt men jag måste söka om helt på Diddi vilket jag anser är helt sjukt, hon har ju knappast blivit av med sina diagnoser och problem. Jaja bara sätta sig och börja skriva hur dagarna ser ut om igen plus jaga läkarutlåtande igen då, jag kommer bli idiot på allt detta pappersgöra, dessutom så blir jag utan vb helt tills Diddis är utrett igen vilket gör ett minus i inkomst på drygt 6000kr i månaden. Sen är frågan om vi får nåt eller rättare sagt hur mycket vi får på Diddi. Jag gick ju ner till 75% förra året då jag fick höjt vb men ja som det ser ut nu måste jag ev gå upp i tid igen. Så då måste jag hitta ett jobb till med andra ord. Jaja allt går med lite vilja, vål och vasselin heter det ju.

Jag skulle ju hålla koll på vikten på fredagar och fredagens vikt var 99,9 så lite har jag gått ner iaf. Nu ska jag ställa mig och göra i ordning middagen så den är klar för jag ska iväg på personalmöte på eftermiddagen så jag hinner inte göra mat i tid om jag inte gör den innan. Ha en bra dag gott folk.

Av Jess - 6 februari 2014 00:01

Sitter och läser aftonbladet på nätet om att självmord bland unga ökar, är det så konstig? Ta en titt på den sk hjälpen som finns, det är inte ens hjälp utan det är en utgallring. Hur kan jag säga det? Jo jag har både erfarenhet av det samt sett det när jag utbildade mig. Om dom som jobbade inom vården kunde lyssna på individen samt anhöriga och utifrån det tillsammans komma på små steg med lösningar. Tyvärr så är psykvården himla snabb att pilla i folk medicin, visst behövs medicin men inte alltid och inte dom mängder som dom skriver ut. Där har jag också stor erfarenhet! Många tar sitt liv pga att dom inte blir lyssnade på och inte får hjälp. Det är INTE svårt att vara mänsklig och ha sunt förnuft. Jag har lärt mig att tålamod och FÖRSTÅELSE är en himla bra medicin, samt att man INTE ska döma. Den här artikeln berör mig starkt då det tyvärr är såhär psykvården fungerar och inget görs åt det heller.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/sjalvmordenblandunga/article18289123.ab

Denna tjej hade kunnat vara i livet om vården kunde använda sunt förnuft, jag vet att man kan inte rädda alla men man kan rädda minst 85% fler om huvudet används av dom som jobbar och av dom som styr vården. Man kan faktiskt hjälpa oerhört många och det behöver inte kosta massor. Förstå att det skulle bli mindre sjukskrivningar mindre självmords försök mindre av det mesta inom den psykiskaohälsan om samhället kunde lära sig att förstå att det är mänsklig hjälp som mestadels behövs. Jag har inte bara hjälpt mina egna barn utan även andras, jag har även själv erfarenhet av psykvården och deras dabbande som ledde till problem innan jag SJÄLV gjorde mig medicinfri och har sedan dess varit det också. varit medicinfri helt i 4 år.(blev medicinerad utan uppföljning vilket ledde till år av onödig medicinering, den kontakt jag hade med vården var när dom skrev ut mer mediciner)Att många är övermedicinerade förstår inte alla tyvärr , inte ens vården! Som sagt medicin är inte allt men ibland en hjälpdel, så snälla ni som läser lär er att ha tålamod och försök förstå den som mår dåligt. Att finnas där och trösta, bolla tankar,skratta och älta hjälper nåt otroligt mycke och säg ALDRIG till nån som mår psyskist dåligt att rycka upp sig, det är det samma som att säga att dom ska ta sitt liv! Att visa känslor är ett sätt att pysa sin ventil, om folk kunde låta bli att döma andra och istället acceptera så skulle inte så många gå ner sig.  Kanske samhället skulle låta oss med erfarenhet få jobba med dessa människor men även sk läkare och sköterskor, förstå vilket bra team det skulle vara. För en sak är då klart att bara för att man har utbildning betyder det inte att man har kunskap, det betyder dock att man kan läsa sig till saker inte att man kan förstå och se!!!!!! Nä fy nu måste jag få nåt annat att tänka på annars skriver jag snart nåt olämpligt. Men som sagt, mänsklighet och acceptans är nyckeln till bättre mående!

Av Jess - 5 februari 2014 22:08

Inatt ska jag göra om lite dels vad det gäller nätet men även i datorn. Jag är less på att bli idiotförklarad på nätet så jag kommer dels lägga ett par ställen på is. Jag tar inte bort dom men kommer inte använda dom på obestämd tid. Jag kommer inte heller dela länken från min blogg till fb heller under denna tid då det är en av sjaterna som ska läggas på is. Kanske är jag lite känslig nu men det är mitt beslut helt enkelt. Så vill man ha nån kontakt förutom att ev ses så får man hetl enkelt använda sms,ringa, kik eller wattsup. Man kan även ha kontakt via wordfeud eller maxiyatzy spelen som jag spelar i mobilen med.

 

Idag  när jag skulle göra lite läxa med Diddi så var hon inte så glad över det. Hon avskyr upprepning och det leder till en del problem. Men jag lyckades få henne att göra alla matte talen utom den sista uppgiften så jag är stolt. Sen undrar jag om hon vet hur hon får ut svaren, för svaren lyckas hon få till i huvudet men sen att få ner hur hon tänker går inte. Hon blir jätte arg när jag försöker visa hur jag tänker, men hon försöker förstå. Tja jag är glad att jag får henne att det hon gör. Hoppas att hennes dyslexi utredning snart blir gjord så det kanske blir nån ordning.


Jag känner mig väldigt sliten och är helt slut, beror nog kanske på allt som är nu. Vet att det går över. Gör natt nummer 5 av 6 sen är jag ledig en vecka. På lördag ska jag och maken banne mig ta nåt gott att dricka på kvällningen. Fast det har man ju försökt planera för förr och det blir aldrig av men jag siktar iaf på att få det att funka för det kan vara sista gången på minst 7 månader då man inte får dricka alkhol på minst 6 månader efter op. Nej kanske ta och sätta igång med lite jobb, blir väl en grubbelri nattmen det kanske är bra så man får det ur sig. Ta hand om er där ute

Av Jess - 5 februari 2014 15:27

Livet går ju vidare även om man inte riktigt orkar hänga med. Dock så har det kommit glada nyheter för Nanna   Hon har fått erbjudande om en lägenhet och det är en sk servicelägenhet. Alltså hon bor i en helt vanlig lägenhet men i bostadsområdet finns det en personal/gemensamma utrymmen lägenhet. Hon har inte varit och titta på den ännu men tittat på bilder på hur bostadsområdet ser ut och hur långt det är till hennes "jobb". Hon har mer eller mindre redan bestämt sig verkar det som. Tror hon tycker det känns skönt att få rå om sig själv och att få ha saker och ting på SITT vis. Vi ska titta på lögenheten nästa vecka, jag har idag pratat med chefen för det boendet. Hon verkar trevlig, hon frågade mig lite om vad jag jobbade med och vad jag vet om boendet och omvårdnad mm. Jag berättade att jag jobbat många år inom kommun och omvårdnad men lämnat för att jobba privat, gjorde även klart att jag vet hur det funkar och lite sånt. Hon tyckte det verkade kanon och att det är bra att jag har skinn på näsan   .  Sen så har jag nu fått veta att min sk diet kommer ta kål på mig, tror nämligen att det är den som på morronsidan gav mig grymma gallplågor så jag kunde inte ta mig hem från jobbet utan fick ringa till min snälla pappa som kom och hämtade mig. Tur jag hade medicn kvar sen jag hade problem förr. Men jag kör några dagar till sen får vi se om jag måste ta ett snack med kirurgen. Tja det visar sig. Snart göra middag, blir 2 olika maträtter för Diddi äter INTE köttfärssås utan vill ha pannkakaor. Hon äter färre och färre saker igen så vi får se hur det blir till sommaren.

PS. Ni som på fb klickar på länken här är min facebook-film. Du hittar din här och så är det en länk. Det är ett virushar jag fått höra så låt bli att klicka!!

Ha nu en bra dag gott folk och var rädd om varandra

Av Jess - 4 februari 2014 08:57

Just nu blir det väldigt lite bloggande pga att ja mental är helt slut. Jag hoppas att det snart att jag återfår min ork. Hoppas ni har överseende med mina glesa blogginlägg

Av Jess - 1 februari 2014 21:53

Jaha då var det dags för natt 2. Dagen har varit i lathetens tecken. Jag har mest legat i sängen hela dagen förutom en sväng till apoteket. Har dock haft svårt att sova men är utvilad eftersom jag legat så mycket. Låter tydligen väldigt grinig men antar att det är för att jag inte äter, hoppas det går över fort bara annars tycker jag synd om min omgivning. Jag är inte grinig men låter mest hela tiden, detta kommer jag tyvärr inte undan eftersom jag måste gå igenom det jag gör för att få livet att fungera och bli hälsosamt. Jag ber om ursäkt redan nu då jag vet att jag kommer vara taggig ett tag. Jag hoppas bara att dom jag har runt mig orkar. Att byta ut en pulverpåse mot en tärning buljong när jag jobbar var bra, dock blir det inge mer tuggummi fy vad ont i magen och käkarna jag haft. Nu ska jag försöka leta på nåt att se senare inatt . Ha en bra natt gott folk

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards