Alla inlägg under januari 2013

Av Jess - 13 januari 2013 18:54

Kunskap om olika mediciner är väldigt varierande sen så funkar medcin olika på olika människor. Det är ju nu massa skriverier angående melatonin, melatonin är något vi har ( inte alla) naturligt i kroppen och det reglerar vår sömn. Att påstå att melatonin skulle skada gör mig lite fundersam, för om det är så så borde ALLA ha skador eftersom vi producerar det själv. Dom som inte producerar eller har låg produktion av det behöver ju hjälp och vad kan vara bättre än att få rent melatonin? Båda mina npfare har melatonin och har haft det många år, jag vet måna som har melatonin till sina barn och det är INGA fel på dessa barn, tja jo dom har ju sina npfdiagnoser men inget har tillstött pga att dom har melatonin! Det finns ett närbesläktat  preparat som heter cirkadin dock så är det fler tillsatser i det som kan ge biverkningar, men det man ska komma ihåg när det gäller medicin är att ALLA regagerar inte lika!!!! Theralen kan ge bra effekt men är vanebildande och dom flesta blir sega och trötta på dagarna , sen finns det dom som blir skogstokiga när dom får det i kroppen, Lilltrollet är ett bevis på det och hon sov dessuotm inte alls och var vaken drygt 1 dygn från det hon fick det i sig så ALDRIG mer theralen. Sen har jag hört att det finns dom som fått imovane (zopiclon) och det är ju rena dumheterna, 1 det är fruktansvärt vanebildande 2 det finns inga studier på barn alls 3 har du tidigare varit beroende av nåt kemiskt ( alkohol, mediciner mm) så tyvär funkar det inte. 4 man ska bara använda det korta perioder och hur vet jag detta då? 1 jag har själv ätit det och fick inte veta att det var beroendeframkallande så efter 3 månader så insåg jag att jag var beroende och fick hjälp att sluta, 2 dom slutat göra mig trött men gav mig välbefinnande 3 har varit/är i kontakt med andra som ätit dessa och samma sak har hänt för dom. Allra bäst är ju om man slipper medicinera men det går inte alltid tyvär. KAnske jag skulle göra en medicinlista på vad tjejerna haft och hur DOM svarat på dom??? Vad tycker ni?

Nej kvällsrutiner nudå nån timme sen SOVA om Nanna är stabil...

Av Jess - 13 januari 2013 12:57

Så är mitt liv i ett nötskal, jag planerar och sen raseras det snabbt. Jaja sånt är mitt liv, hur är ditt? Skulle ju sova hos maken igår,Lilltrollet var kvar där. Kom dit vid 19 ca tittade på hockey ( nja inte jag då) sen tittade vi på game of thrones, kl 23 ca så får jag mess av Nanna som mår piss. På med kläderna och rusa hem. Jag vet faktiskt inte hur det ska va möjligt att få ihop detta. Men jag ska ringa i morgon får vi se vad som händer, för jag pallar inte vara mamma,arbetare,vårdare mm. Sen får jag dåligt samvete för jag inte har tid som jag bör med övriga familjen, sen har jag tappat bort mig själv ännu en gång. Sip mötet jag skulle skriva om är just nu bara ett töcken i min skalle så jag hoppar att skriva om det, kan bara konstatera att alla instanser UTOM LSS fattar. Nu ska jag ta och fortsätta, har tagit golv,köket ,tvättat skurat och just nu en kopp kaffe sen förbereda middag. Helt slut mental just nu

Av Jess - 12 januari 2013 02:43

Idag (igår) var det mycke som hände, först jobba natt sen på sip möte som blev ungefär så som vi trodde,sen så fyllde min näst äldsta dotter 20 år. Jöses vad åren rusar förbi, nyss hade jag bara småbarn och bytte blöjor på löpande band , ja allt sånt där som man gör när man har småbarn. Suss är en flicka som hade bråttomt att komma till världen, redan när jag var i månad 3 började jag få småvärkar, sen den 27 nov -92 så fick jag rediga värkar och lades in för att bli stopad, hade ju datum 5 februari -93. Dom lyckades få stopp på värkarna men insåg att hon var väldigt liten så jag skulle få gå på täta kontroller. Den 28 december -92 var det dax igen dom lyckades ännu en gång få stopp på värkarna men började prata om att jag skulle göra en bäckenbottens röntgen eftersom Suss minnsan inte tänkte komma ut med huvudet först, jag tror banne mig hon suttit i samma ställning sen hon blev till *S* sagt och gjort, dom konstaterade att jag var som gjord för att föda barn. Jag gick på dagliga ctg mätningar på förlossningen och den 10 januari var enasvägerskan och styvsvärfar med in på förlossningen och fick vara med på en registrering. Läkaren kommer in och ler sen säger han att nu behöver jag inte komma in på fler koller varje dag.Å så skönt tänkte jag och klockan var ca 16 då. Kl 05:00 vaknade jag av ett tryck men det gjorde inte ont men jag insåg att nu var det dax, ringde mina föräldrar eftersom Peter inte hade körkort, klädde sedan på Ninna overall ovanpå sin pyjamas och så åkte vi. Kom in på förlossningen straxt före 6 på med ctg reg mm. Peter tvingade jag att prova lustgasen och när han väl lyckats få in snitsen på det så får jag en värk utan helvete, han vägrade ge mig lustgasen och började asgarva när vattnet gick för det lät klonk. Ringde på klockan och barnmorskan kom in, vips så rasade det in folk och nån kom med en STOR sövningsmakapär, det var mycke folk inn och INGEN hade berättat för oss att det är så här när barnet är litet och när det är sätesbjudning. Jaja förlossningen gick snabbt jag låg på sida och jag kommer ihåg att barnläkaren ropar nej nej inte krysta, Peter tittar ner och börjr tyst säga hon e dö hon e dö. Vaaa tänkte jag men det visade sig att hon suttit stasad och genom att hon var sätesbjuden så lyckades hon ju naturligtvis få ut en fot först, så hon kom ut i splitt. Hon var blå om ena benet upp över rumpan. Dom kapade navelsträngen och drog direkt, fast hon va faktiskt inte så liten 49 cm lång och 2890g, men hon fick ligga i kuvös för hon kunde inte hålla värmen. Men efter en stund så slapp hon den, Suss har haft svåra andningsproblem när hon var lite så sjukhuset var vårt andra hem från det hon var 2 månader tills hon var ca 4 år. Idag är hon en envis ,stark och sa jag envis ung vuxen. Nu är hon 20 år och få gå på systemet, fast det jag inte förstår är jag är ju 17 hur kan hon blivit 20 redan?*S*


Mer om sip mötet kommer i morgon efter jag sovit ,jobbar natt 8 av 8 nu sen ledig till torsdag. Sov sött alla

Av Jess - 11 januari 2013 15:48

Ja då har det varit sip möte då. Alltså hur jävla svårt ska det vara att förstå? Alla instanser lyssnade UTOM LSS, vilka nötter. Men jag höll mig lugn utåt men kände att jag skulle kunna göra slavsylta av just lss utan att tveka på en micro sekund. Sen satt lss och ljög det gjorde inte det hela bättre. Sen fick dom inte heller in i sina trånga skallar att Nanna VET allt vi gör angående henne! Nej skriver mer om det när jag är på jobbet , dels för att jag fortfarande är ursinnig men även för att jag och Nanna ska gå till Peter för att fira Suss som fyller 20 idag. Jösses vad åren går fort...

Av Jess - 10 januari 2013 14:13

För att kunna gå framåt i livet måste man lära sig att förlåta, ibland kan det ta tid att förlåta men låt det ta tid för att det behövs. Ta 1 steg i taget men försök att gå framåt, se inte tillbaka. Denna bild fann jag på fb och vill dela den med er.

 

Av Jess - 10 januari 2013 13:18

Visst är snö vackert men nu är julen över och då vil jag inte ha mer snö. Ute snöar och blåser det som bara den. Kan nån ta bort det snälla.

Idag ska jag ta fram alla papper mm till mötet i morgon. Ska även ladda till max och ja mamma jag ska vara lugn (nästan iaf) men som sakt ska ta fam allt och setill att ha papper och penna med mm. Ska faktiskt bli riktigt spännande och få höra anledningarna till VARFÖR dessa instanser bollat runt oss i alla dessa år istället för att ta sitt ansvar. Men som jag skrivit tidagare så har jag inte förhoppningar på att dom lyckas komma med nå lösningar. Nej nu måste jag nog sätta lite fart med all tvätt som bara liksom liger och väntar på att bli ren. Ha en bra dag och snälla nån få iväg snön tack ;)

Av Jess - 9 januari 2013 15:44

I morse när jag åkte hem från jobbet var himlen blodröd på sina ställen, det var mäktigt att se. Väl hemma så kastade jag mig i säng för en gångs skull, men vaknade efter 2 timmar iaf. Sen på eftermiddagen fick jag fin främmande*ler* Lilltrollet kom hem för hon hade glömt nycklarna hos sin pappa. Har kramat massor på henne så hon tyckte jag var drygast i världen. Jag skulle ju gå till dom innan jobbet men nu blir det lite annat. Huvudsaken att jag fick träffa henne , hennes stora systrar saknar jag åxå. Nanna klev precis upp och ja vad ska man säga. Har idag tagit alla golven och Lilltrollets rum har jag städat. Har massor med tvätt men den går ingenstans så den får vänta lite till. Nä om jag skulle försöka få ihop nåt middags liknande kanske... Ha en bra eftermiddag och kväll allla

Av Jess - 9 januari 2013 00:29

Sitter som vanligt på jobbet, jobbar man heltid natt så tillbringar man måååånga nätter på jobbet. Idag har jag rensat ur min garderob på allt nästan, blev inte många plagg kvar. Så jag måste när och OM jag får nå pengar denna månad köpa  nåt plagg. Blev liksom bara 1 par byxor, en långkjol, en kortkjol, ett linne och 2 tröjor kvar, givetvis en del underkläder åxå. Så har jag gjort mig av med ett hinder nu återstår att ta hinder för hinder och följa vägen bortom . Nanna kom upp straxt före tolv, hon fick lov att sköta sig själv även idag så hon hade satt flera larm på mobilen för att komma upp. Fick henne att ta en dusch samt riva ur sängen. Min kära moder kom över och hjälpte Nanna att städa sitt rum så nu är det rent och fräscht igen. I morgon ska jag ta alla golven hemma och på kvällen innan åker till jobbet ska jag upp till min älskade och mysa lite med honom och barnen. Lilltrollet är ju hos honom nu när jag jobbar. Nä nu ska jag göra ett ryck här på jobbet. Sov gott ni som sover på nätterna och dröm söta drömmar.

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards