Alla inlägg den 18 april 2015

Av Jess - 18 april 2015 06:24

God morgon!

Idag var hundarna billiga kan jag säga när de väckte mig kl 4! Men nu är dem rastade , blev en pw på 35 minuter samt att jag hunnit med att träna hemma 30 min styrka. Det är tydligen många tikar som löper så Lucky har det lite jobbigt nu samt att han piper massor. Iris sover som en sten det är Lucky som är den som vaknar och väcker mig.  Jaja, jag får se det som så att nu hinner jag plugga en del innan familjen vaknar. 

 

  Hade prov på schitzofreni, depression,bipolaritet,självmord och yrkeskompetens igår, det gick väl inte riktigt som jag ville men det blev 7 A4 sidor med svar till slut, tog 1 h och 40 minuter denna gång.  Fick ju tillbaka min inlämning på ångest härom dagen och fick ett C på den, hade velat ha lite högre betyg men är nöjd ändå.

 

  Det är skrämmande hur många människor det är som lever i det dolda med psykisk ohälsa, jag önskade att folk insåg att det inte finns nå skam i att må dåligt och att det finns hjälp att få. Jo, jag vet att det saknas en hel del personal inom just psykiatrin ( det saknas peronal inom alla vårdyrken, då pratar vi inte läkare utan personal som vårdar och utför arbetet med dem som behöver den) Jag hoppas och önskar av hela mitt inre väsen att jag kommer in på YH utbildningen så jag en dag kan få jobba med barn och ungdomar med psykisk ohälsa samt dem med neuropsykiska funktionsnedsättningar. Behovet är otroligt stort och jag vet av erfarenhet att om man sätter in hjälp och stöd tidigt så får personen i fråga ett tryggare och ett liv med bättre kvalite än om insatster sätts in sent. Ett farmtids yrke är inom psykiatrin och kompetent personal saknas. 

 

  När jag satt på bussen till skolan häromdagen mötte jag en person jag jobbat med tidigare. Hon frågade om jag inte tycker att det är otäckt att jobba med mäniskor med psykiska problem. Jag förklarade att jag inte är rädd dessutom är dessa människor sällan våldsamma om man bemöter dem med respekt och förståelse. En människa som "inte " har problem är mer farlig ärligt talat! Har hjälpt människor som medmänniska med de medel jag haft att tillgå.Har gjort praktik på boenden för människor med psykiska funktionsnedsättningar samt på psyk när jag läste till undersköterska. Fick vara med om en hel del och insåg att detta är mitt kall. Sen att det inte gått ritkigt som jag velat är en annan sak, men nu SKA jag göra klart min utbildning så jag kan få göra det jag brinner för!

 

 Jösses blev lite långt kanske, skulle kunna skriva hur mycket som helst om just psykisk ohälsa mm men vem skulle orka läsa?

Har en länk här bredvid på vänster sida som jag vill att ni kikar in på. Den heter halpfordig.webnoden.se eller skriv in adressen och gå dit.


 

 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards