Alla inlägg under juni 2015

Av Jess - 10 juni 2015 19:17

Så var det onsdag, glömde bort bloggen igår. Var på tabata träning i går och som vanligt var det himla kul. Diddi har nu sommarlov och det är ganska skönt även om det bliren aning trassligt men jag slipper gå upp tidigt. Eller nu ljög jag ju, Lucky tycker att jag ska upp senast klockan sex fortfarande!  Som vanligt när det är skolavslutning här hemma så blev det igår en gräddtårta med jordgubbar på ( dock köpt i år) samt lite goda arraksbollar och mums mums. Jag åt en arraksboll och dum som jag är tog jag en till så jag hamnade i soffan med en MEGA dumpning! Tårtan hoppade jag dock över. Idag har jag och maken varit runt lite i sandviken, ganska skönt att göra nåt i hop mellan varven. Sen har jag inte gjort många knop, bara det vanliga, golv , tvätt och mat. Fick besök av min yngsta bror och vi pratade näring mm. Fick mina betyg för vårterminen som jag nu har mailat till utbildningen idag, var sista dagen för att komplettering av betyg. Idag blir det inge roligare än såhär. I morgon ska det ev handlas samt det vardagliga plus tabata. Nej nu orkar jag inge mer här idag. var rädd om varandra där ute.

Av Jess - 8 juni 2015 11:04

Att träna behöver inte kosta pengar och inte vara krångligt. När jag tränar styrka hemma så använder jag mest min egen kropp som redskap. Några övningar jag brukar göra är tex  squats i olika varianter, 20*5 , utfall 20*5, crunch  20*5, armhävningar så många jag orkar * 3, sen en massa andra mag övningar som jag inte kan namnet på mm. Har just nu som regel att göra 20 av allt och upprepa 5 gånger förutom på armhävningar för det är nytt för mig. Sen har vi min favvo och det är plankan, där klarar jag nu 70 sekunder*5. Dessa övningar GER BRA RESULTAT om man äter rätt. Som jag fått lära mig på 24fitcamp så är det 80 % näring och 20 % träning. För äter du fel får du heller inte bra resultat, visst jag har lite svårt at lyckas få i mig allt jag ska men jag gör ALLT för att nå dit. Sen att ta power walks är nästan mer givande än löpning, jag brukar kombinera och det funkar för mig. Dock önskade jag att det gick liiite snabbare att få muskeltillväxt men tålamod är en dygd. Kunde jag och hade någon med samma intresse för träning skulle jag träna ännu mer och förmodligen träna på ett smartare sätt men jag är nöjd med det jag gör och det resultat jag ser. Har du tips på träning eller kost så dela gärna med dig.

Av Jess - 8 juni 2015 07:45

Måndag och ny vecka.  Är så trött på detta tråkiga och kalla väder nu Jag vill ha sommar och värme! Lucky väckte mig straxt före sex så det var bara till att masa sig upp och ut en vända med hundarna. Maken och barnen sover sött ännu. Själv har jag hunnit rasta vovvarna, ätit frukost samt druckit 2 muggar kaffe. Sitter och går igenom vilka böcker jag har att sälja, alltså skolböcker. Det är än så länge fem stycken, skolböcker är INTE billiga kan jag säga, jag fick köpa alla ny utom en så det sved duktigt i plånboken kan jag säga. Men som sagt ska nu försöka sälja dem. Lägger ut bilder på den så kanske någon som jagar böcker till sina studier kan nappa. Helst runt gävle då annars får den som ev är intresserad betala frakten. Nej in med bilder sedan mer kaffe innan jag sparkar igång dagen på allvar. Ha en bra dagtrots det urtråkiga vädret.

 

         

Av Jess - 7 juni 2015 07:50

Så var denna helg snart slut. Jag begriper inte varför hundarna, eller rättare sagt varför Lucky ska ha upp mig runt sex. Jag vill sova som alla andra här hemma ju. Jaja, det är livet med att ha hund.  Lucky har det en aning jobbigt nu när Iris löper, men han är jätteduktig och vi får stå ut en vecka till sen så är det över för denna gång. Tycker att det är skönt att hon löpte nu och inte under högsommaren.  Igår hjälpte vi Susann och Chris att köpa diverse möbler mm, de fick hjälp att sätta ihop en del. Nu har dem allt i stort sätt, det är ett vardagsrums bord kvar att fixa och ev lite små saker. Mina föräldrar var med igår och hjälpte till dem med, tack för er hjälp mor och far. Det känns konstigt att bara ha två barn hemma boendes och det kommer ta tid att vänja sig, men det är ju så att barnen växer upp och flyger ur boet.  Idag kommer alla barnen hem på middag och jag ska göra en köttgryta och till det blir det färskpotatis och smarrig sallad. Själv hoppar jag köttgrytan men har en lins& böngryta som jag äter i stället.  Det blir ju så att det blir söndagar som blir familjedag i stället för fredagar nu, tack för det säger jag när det gäller maträtt, jag är inget fan av tacos vilket det nio gånger av tio blev på fredagar. Nu blir det varierar på fredagarna.  Snart har Diddi sommarlov i tio långa veckor, undra hur snabbt hon tröttnar på det och börjar tjata om att hon har tråkigt. Maken har ”semester” nu och jag är tjänstledig till 1 juli men jobbar midsommarhelgen. Väntar på att få besked angående utbildningen jag sökt, jag vill så gärna komma in på den. Nej, nu måste jag ha lite mer kaffe. Ha en bra dag och skulle nån veta vart sommaren och värmen tagit vägen så skicka hit den är ni snäll.

Av Jess - 4 juni 2015 09:43

Planering är A och O i våran familj, låter kanske tråkigt men så är det bara. Igår till middag gjorde jag en typ tacotårta som är lakto-ovo samt potatisbullar och bacon till barnen. Maken tyckte maten var god, själv dumpade jag efter ett par tuggor. Antar att det var brödet som var boven. Nu när det sker förändringar här hemma blir det lite jobbigt men med tålamod och envishet kommer man långt. Det är inte bara att ett av barnen som flyttat som är förändring utan mat och lite andra saker. Vilka de andra sakerna är berättar jag om när tiden är mogen, fram tills dess får ni ha tålamod. Idag till middag ska jag göra oumph i en smarrig krämig sås , till det blir det ungsbakad färskpotatis och grönsaker. Jag hoppas det blir en hit, jag har STORA förväntningar på oumph kan jag säga. Sen har jag tabata ikväll och det ska bli skönt. Tränade hemma igår och har känningar i magmusklerna idag vilket är ett bra tecken. Nej nu kaffe sen ska jag faktiskt vila en stund för jag har sovit kasst inatt med. 

 

Gårdagens middag:

 

Av Jess - 3 juni 2015 08:24

God morgon!

Jaha, så var det onsdag då. Vädret var strålande när jag klev upp men nu är det tjocka moln och regn hängandes i luften igen. Är så trött på att frysa, jag använder liksom min vinterjacka fortfarande och så ska det inte vara när det är juni! Idag ska jag träna hemma då jag inte kunde åka in på träningen igår samt att jag ska skriva en matsedel och inköpslista. Sen blir det väl det vanliga, alltså dammsuga och tvätta mm. Har sovit som en kratta inatt med men lite bättre än natten före.

Det där med mat är inte helt lätt, men upplägget här hemma nu blir att 6 dagar i veckan blir det vegetariskt för mig och maken och barnen får något kött eller fisk. Nanna äter det mesta men Diddi gör det INTE. Hon har alltid varit väldigt selektiv när det kommer till maten, i perioder äter hon nästan inget och har vi tur äter hon kanske mer än två maträtter. Jag kommer dock att mer och mer gå över på vegetariskt här hemma även för Nanna men Diddi vette katten om det kommer funka för. Hon äter inte ihop blandad mat så det går inte att lura henne. Så har du som läser nåt tips på smakrik vegetarisk mat som inte är ihop blandad dela gärna med dig. Nej dags för att få i sig lite mer kaffe sen träna. Ha en bra dag trots det kalla tråkiga vädret.

Av Jess - 2 juni 2015 15:51

Jag är så förbannad så jag kokar. Jag har inte sett programet men fått höra och se tillräckligt för att bli otroligt arg och besviken på tv4 för att dem sände detta. Det är ingen sanning i det dom påstår samt att det är svårt nog ändå för dem med NPF och psykisk ohälsa att bli accepterade. Detta gör att fördomarna blir stärkta och folk inte ser sanningen.  Jag länkar  en artikel som Malena Ernman gjort i expressen. www.expressen.se/noje/malena-ernmans-ilska-mot-tv4-forbannad/

Jag som mamma till 2 barn med multidiagnoser tycker detta är oerhört sorgligt, hur ska vi kunna förändra synen på psykisk ohälsa om det sprids osanning på det här viset? Jag ska inte skriva mer nu för då kommer jag hamna på samma låga nivå som tv4 tyvärr. Dags att försöka lugna ner mig innan jag exploderar.

Av Jess - 2 juni 2015 15:17

Passade på att trimma och gå igenom hundarna nu när jag äntligen slipper trängas i köket med trimbordet. Är det nåt mina hundar kan så är det att slappna av när dom är på trimbordet. Lägger in bilder så kan ni ju själva se.

       

Tack Tarja för att jag fått så underbara pälsbollar som verkligen kan slappna av när det är pälsvård!

Och dem fortsatte sova efter de var klara så nu får jag lite tid över tills maken kommer hem, om han nu kommer hem före fyra vill säga. 

Presentation


Jag är en mamma till 4 döttrar. Jag är gift med min livs kärlek. Jag älskar djur och brinner för allt inom psykiatri. Jag tycker om att träna och att äta sunt. April 2014 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv, eller rättare sagt räddade mitt liv.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards